HABER – Muammer SOYLU
Alanya’nın Konaklı Mahallesi’nde bulunan Alankent site sakinleri sahillerinde yaşanan birçok olayın ardından isyan bayrağını çekerek “Yeter artık bizim sesimizi duyacak yetkili hiç bir kurum yok mu?” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

SİLAH ATILDI, YARALI VAR

Alanya’da akaryakıt istasyondaki alevlere anında müdahale Alanya’da akaryakıt istasyondaki alevlere anında müdahale

İsminin açıklanmasını istemeyen site sakini M.K. geçtiğimiz gün akşam saat 22.30 sularında sitelerinde komşuları ile ağaçların altında sohbet ettikleri esnada, birden sitenin denize bakan girişi tarafından 3 kişinin koşarak geldiğini, iki kişinin de öndekileri kovaladığını ifade ederek “Neler oluyor demeye kalmadan silah sesi ile birlikte ortalığı barut kokusu sardı. Hemen telefonuma sarılıp jandarmayı aradım, ‘Silah atıldı yaralılar var yetişin çabuk’ diye yardım istedim” dedi.

BIÇAKLANMIŞ, KANLAR İÇİNDE

Ambulans ve jandarmanın olay yerine kısa sürede geldiğini söyleyen site sakini M.K. “Olay 4 kişi arasında cereyan etmiş. Sitede oturan komşumuz E.Ş. dışarıdan gelen 2 kişi tarafından 13 bıçak darbesi ile vücudunun muhtelif yerlerinden bıçaklandı. Jandarma 2 sanığı, ambulansta iki yaralıyı alıp gittiler” dedi.

“BELEDİYE ÇÖZÜM OLMUYOR”

Alankent site sakini M.K., “Böyle bir olayın başımıza gelebilme ihtimali site yönetimi tarafından dile getirilmiş ve önlem alınması için defalarca Alanya Belediyesi’ne müracaat edilmiş” diyerek “Belediye bize hiç yardımcı olmadı ve hiçbir olumlu cevap elde edemedik. Bizzat kendim bu D-400 karayolundan sahile araç girişlerinin engellenmesi için Alanya Belediyesi Çözüm Masası ile görüştüm onlarda Fen İşleri ile görüş dediler. O birimde bir kaç kişiyle görüştüm ama bir çözüme ulaşamadım” şeklinde konuştu.

SAHİL FUHUŞ YATAĞI OLDU

Site yönetimi olarak sahile yapılan büfe ve anayoldan sahile araç girişinin engellenmesi için yazılı, sözlü ve şahsi müracaatlarını defalarca Alanya Belediyesi’ne yaptığının altını çizen M.K. “Defalarca şikayet ettik. Lakin Alanya Belediyesi tarafından hiç bir icraat yapılmadı. Alanya Konaklı Mahallesi’nde ALTİD ve Alanya Belediyesi’nin ortaklaşa yapmış olduğu sahildeki soyunma ve duş yerleri, sahipsizlik ve denetimsizlik nedeni ile tam anlamıyla akşamcıların, alkoliklerin, madde bağımlılarının ve fuhuş yerinin yatağı olmuş durumdadır” dedi.

“PREZERVATİF İLE DOLU”

Sahile ailesiyle indiğinde her tarafı b*k götürdüğünü ifade eden site sakini M.K “Soyunma odaları b*kla dolu. Sahilde çöp, kırık bira şişeleri ve kullanılmış prezervatif görmek mümkün. İyi niyetle yapılan bu tesis, denetim ve sahipsizlik sonucu fuhuş ve alkoliklerin daimi durağı olmuştur” açıklamasıyla dikkat çekti.

DENİZİN İÇİNDE İLİŞKİYE GİRDİ

Konaklı Alankent adlı site sakin M.K’nın iddiasına göre Haziran ayı başında bir kişinin turist bayan ile denizde onca insan olmasına rağmen herkesin gözü önünde ilişkiye girdiğini de ifade ederken ‘’Konu ile ilgili ihbar jandarmaya yapıldı, jandarma kayıtlarında vardır. Daha fazla yaralama, darp, çevre kirliliğine mahal vermeden daha da önemlisi olan toplumsal, ahlaki değerlerimizin korunması acısından ALTİD projesi adı altında yapılan büfelerin, soyunma odalarının, WC’lerin bu tür çirkin olayların önlenmesi, tekrarlanmaması adına denetimin ve kontrollerinin yapılıp, söz konusu sahile Antalya Mersin D400 yolundan araç girişlerine kapatılması elzem olmuştur.’’ dedi.