Evren ne kadar geniş ve büyük, içerisinde binlerce galaksi sistemi var. Bu galaksi sistemlerinden birisi olan Samanyolu galaksisi içerisinde iki yüz milyar yıldız (güneş) var ve bu yıldızlardan birisi olan Güneş; yaşadığımız Dünyanın da içinde bulunduğu bu güneş sistemi içerisinde sekiz adet gezegen var.

Yani Samanyolu gibi binlerce Galaksi ve bir galakside iki yüz milyar yıldız(güneş). Sonuç milyar çarpı milyar dan fazla gezegen. Evrenin bir özelliği de sürekli genişlemesi ve yeni yeni yıldızlar (güneşler) oluşturması.

BU kadar geniş ve büyük bir sistem de ey insanoğlu sen o kadar küçüksün ki, zerre bile değilsin. Ama buna rağmen içinde bulunduğun dünyayı yaşanmaz hale getirdin. Diğer canlılara yaşam hakkı bırakmadın, sana verilen aklı bencilliğinle daha da geliştirilerek kendi insan soyun içinde bile onları ezmeye, sömürmeye doymadın. Tarihi süreç içerisinde (İlkel, köleci, feodal) en sonunda kapitalist sistemi de oluşturarak kendi azınlığınla zirve yaparak, insanları da kendi aralarında böldün. (Irklara, dinlere, mezheplere)

Bütün bilimsel gelişimi kendine göre kullandın. İnsanların savaşlarla; yok olmasına, acılara, açlığa,  çaresizliğe düşmesine sebep olsun.

İnsanların dinle; geri kalmışlığa, kaderciliğe, kendinden olmayanı öldürmesi gerektiğine inanırdın. Ortaçağda haçlı seferleri, bu yüzyılda da mezhep savaşları.

Bunların hepsi senin o doymak bilmeyen arzuların ve isteklerin için. Dünyada yedi milyar insan yaşıyor ve bunların tamamı, içerisindeki bir avuç insan için; çalışıyor, savaşıyor, ölüyor......

Senin bu doymak bilmez sistemin dünyanın sonunu getirdi. İklimler değişti, insanların yanı sıra doğadaki bütün canlılar (ormanlar, hayvanlar, böcekler, dağlar, denizler) zarar gördü. Yaşanmaz hale geldi.

Evrenin bir ruhu var; sen bu ruhu dünyada öldürdün, hiç bir canlıyı bu dünyada yaşayamaz hale getiriyorsun da sen yaşayabilecek misin? İşte sen de bilimden yana düşünebilseydin ve bu senin kapitalist sisteminin seni de içinde yok edebileceğini görebilirdin.

Evrenin ruhu, adaleti; Dünyanın iklim koşullarında kendini yenilediğini ve tekrar yeşerdiğini bilim ortaya koymuştur.

Evrenin ruhu, adaleti; milyarlarca galaksiyi bir sistem içinde bir ardada tutuyorsa. Bunun bir yasası vardır.

BÜTÜN CANLILARA YAŞAM HAKKI VE

ADALET, ADALET, ADALET, ADALET.