Bademağacı Mahallesi’nde üretici Hüseyin Kılıç’a ait üç yıllık zeytin ağaçlarının kimliği belirsiz kişilerce kesilmesi, Alanya kamuoyunda büyük bir üzüntü ve tepkiyle karşılanmıştı. Olayın hemen ardından bahçeyi ziyaret eden Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, üreticiye moral vererek müjdeli bir haber paylaştı.

Yerinde yaptığı incelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Göktepe, ağaçların verim çağına yaklaştığı bir dönemde "art niyetli" bir şekilde dipten kesildiğini vurguladı. Tarımsal üretimin her ne sebeple olursa olsun sekteye uğratılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Göktepe, "İnsanlar arasında husumet olabilir ancak bunun çözümü ağaç kesmek değildir" dedi.

Alanya’da ‘Baraj’ çilesi: 10 yıl geçti ama musluklar kuru
Alanya’da ‘Baraj’ çilesi: 10 yıl geçti ama musluklar kuru
İçeriği Görüntüle

Üreticinin yanında olduklarını ifade eden Başkan Göktepe, kesilen 27 zeytin fidanının tamamının Alanya Ziraat Odası tarafından temin edilerek yeniden dikileceğini açıkladı. Jandarma ekiplerinin olayla ilgili başlattığı soruşturma ise tüm hızıyla devam ediyor.