HOTED'in kurucusu onursal başkanı başdanışmanı ve Housekeepıng eğitmeni Hakan Halit Yeni, HOTED'in ve Housekeepıng derneklerinin çalışmalarından bahsederek, Housekeeping departmanının avantajları hakkında, panele büyük ilgi gösteren öğrencilere detaylı bilgiler verdi.

"HOUSEKEEPİNG YÜKSELMEK İÇİN ELVERİŞLİ BİR İŞ KOLUDUR"

Turizmde tercih edilmesi gereken ve yükselme konusunda daha avantajlı bir bölüm olduğundan bahseden Yeni, "Housekeeping daha çok kadınların yaptığı bir meslek gibi görünse de hiçbir meslek cinsiyete endeksli değildir. Her mesleği herkes yapabilir. Bizler çalışanlarımız arasından terfi verirken kişinin işine, ahlakına, sabrına, sadakatine, başarısına, heyecanına, azmine ve en iyi olanına dikkat ederek önünü açarız.

"Emeklemeden yürünmez" diyerek kariyer merdiveninin basamak basamak çıkılması gerektiğini vurgulayan Yeni, konuşmasının devamında; "Hedefiniz olmalı ama bu hedefinize ulaşmada temelinizi sağlamlaştırarak ilerlemeniz kariyer yolunda sizler için çok önemlidir. Housekeepıng en hızlı, kolay yükselebileceğiniz bir bölümdür" dedi.

'YENİ'NİN ÇALIŞMALARINI TAKDİR EDİYOR VE ÖNEMSİYORUZ'

Uzmanlar uyardı! Sahte tatil sitelerine dikkat Uzmanlar uyardı! Sahte tatil sitelerine dikkat

Okulun hocalarından Cengiz Şahin "Sayın Yeni gibi kendini turizm sektörüne adamış önemli değerlerin sektörün gelişmesinde ve kalkınmasında öncü rol oynadığı inancındayız. Özellikle gençlerin sektöre kazandırılması yönündeki çabalarını takdirle karşılıyoruz. Sektörün ülkemizin ekonomik olarak büyümesinde ve kalkınmasında çok önemli bir payı olmakla birlikte,  ekonomiden istihdama çok büyük katkısının olduğunu biliyoruz. Değerli başkanımız Hakan Halit Yeni'ye okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz" diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren panelin sonunda öğrenciler Başkan Yeni'ye merak ettikleri soruları yönelterek bilgiler aldı.