Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti), 2024 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimler için takvimini belirledi. 7 Kasım’da yapılacak MKYK toplantısında MYK’ya yetki verilecek ve seçim takvimi işlemeye başlayacak. Kasım ayının son haftası adayların tanıtımı başlayacak. Adaylar için teşkilatlardan 2 isim önerisi istenecek. Alanya Belediye Başkan Adayı olmak için Ak Parti İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Mimar Mustafa Toklu’nun kaderi de kasım ayında belli olacak.

MKYK toplantısında, mevcut belediye başkanlarının istifa ettirilip ettirilmeyeceği, partinin seçime katılacağı iller ve ittifak kapsamında nasıl hareket edileceği, adayların tespiti, adaylık başvuru tarihleri ve adaylık ücretlerinin ne kadar olacağı belirlenecek. Ak Parti’de ilk aşamada, büyükşehir belediye başkan aday adaylarından 20 bin, il belediye başkan aday adaylarından 15 bin, ilçe belediye başkan aday adaylarından ise 10 bin TL müracaat ücreti alınması planlanıyor. Bu rakamların genç aday adaylarına yarı oranında, engelli aday adaylarına ise dörtte bir oranında uygulanacağı belirtiliyor.

Adem Murat Yücel, belediyeden sonra ALTAV’ı da bırakıyor Adem Murat Yücel, belediyeden sonra ALTAV’ı da bırakıyor

Belediye başkan adayları kasım ayının sonunda ilan edilmeye başlanacak, ocak sonuna kadar devam edecek. Seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısının ise 31 Ocak’ta yapılması planlanıyor. Kasım ayının ortasında ise teşkilatlarda temayül yoklaması yapılması hedefliyor.