Konaklı’dan Özçelik’e destek: “İşte bizim Başkanımız” Konaklı’dan Özçelik’e destek: “İşte bizim Başkanımız”

Başkan Bahçe, açıklamasında şunları söyledi: “İyi Parti; demokrat, milliyetçi ve kalkınmacı yaklaşımıyla ön plana çıkmakta olup, ülkemizin dört bir yanında, cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ülkemizin makûs kaderini değiştirmek, aydınlık geleceğimizin mimari olmak için tabanı ve teşkilatları ile tam uyum içerisinde var gücüyle çalışmaktadır. Geçtiğimiz günlerde şiar edindiğimiz milletin sesini dinleme, millete ses olma düsturumuzla; Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve kurmayları, doğal olarak da tüm teşkilatları milletimizin hassasiyet ve taleplerine kulak vermiş ve ülkemizin geleceğini düşünerek çekincelerini dile getirmiştir. İYİ Parti’nin bu kararını sanki şahsi bir mesele, bir çıkar mücadelesi olarak çarpıtarak kamuoyuna servis edenler, kaybedeceğini anlamış ve son çırpınışları ile kara propaganda sahnesine çıkmışlardır.

Herkes bilmelidir ki; gerek genelde gerek ise Alanya’mız özelinde geçmişte ve bugün altılı masanın ortak paydaşları ile hiç bir sıkıntımız, sorunumuz, düşmanlığımız yoktur, olamaz. Bizler şahsi menfaatleri bir dakika düşünmeden ülkesinin geleceği için çalışan vatan evlatlarıyız. Siyasi görüşlerimiz ayrı olur, düşüncelerimiz ayrı olur fakat masada yine bir oluruz, birlikte hareket ederiz. Genel Başkanımızın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanması önerisi, bugün sahada karşılık bulmuş, seçimi kazandıracak formül haline gelmiştir. Bir kez daha şer odaklarının keyfi kursağında kalmış, amacımızın dağıtmak olmadığını aksine birleşmek, birlikte başarıya ulaşmak olduğunu milletimiz görmüştür.

Bugün itibari ile bizler de partimizin politikaları doğrultusunda Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve altılı masa zekasının kazanması için sahada var gücümüzle çalışacağız. Kısır ve sonu olmayan tartışmaların bizi bir adım ileriye getirmeyeceğini bilerek; artık geleceğimizi konuşacağız. Kuvvetler ayrılığı ile ülkemizi bu ucube sistemden kurtarıp Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi konuşacağız. Mutabakat metnimizde de olduğu gibi partili cumhurbaşkanlığı sistemi en kısa sürede değiştirilecek ve demokratik tabana oturtulmuş, Türkiye’nin yapısına tam uygun Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gelecektir. Önce Sayın Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacağız, ardından Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’i Başbakan yapacağız. Milletimize ve üyelerimize gerek partimize gerek ise altılı masaya güvenlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Birlikte başaracağız.”