Yangından sonra köyün yeniden inşasına 2022 yılının Ocak ayında başlandığını hatırlatan Kaya, “Vatandaşlarımızın bir kısmı hâlâ AFAD’ın verdiği konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor. Konteyner alamayanlar ise kendi imkanlarıyla bahçelerine yaptıkları derme çatma yapılarda kalıyor. Bazı aileler ise Alanya ve Güzelbağ’a göç etmek zorunda kaldı” dedi.

Toplam 108 konutun yapılması planlandığını ancak inşaatın bir türlü tamamlanamadığını belirten Kaya, “Merkez Sokak’ta 64 ev inşa ediliyor, bunlar neredeyse tamamlanmış durumda. Ufak tefek tamiratlar ve çevre düzenlemesiyle teslim edilebilir. Ancak sokak araları adeta bir savaş alanı gibi. İnşaat atıkları, taş yığınları ve çöpler insanın içini karartıyor. Takanlar Sokak’taki 44 konutun ise yüzde 80’i bitmiş, ama ilerleme yok” ifadelerini kullandı.

AFAD yetkililerinin geçen hafta mahalleye geldiğini aktaran Kaya, “Yetkililer geldiğinde Bayır Muhtarımız, neden hâlâ tamamlanmadığını sormuş. Alınan yanıt, Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde ruhsat ve iskan sürecinin beklendiği yönünde olmuş. Bu bekleyiş daha ne kadar sürecek?” diye sordu.

Kaya, TOKİ Başkanı’na “Bayır Mahallesi’nde evleri yanan vatandaşlarımız zaten çok zor günler geçirdi.  39 ayı geçen bu mağduriyet artık son bulsun. Evler bir an önce teslim edilsin” çağrısında bulundu. 

Doğan Bacak'tan Alanya’ya söz: "Tek kişilik başkanlık bitiyor!" Doğan Bacak'tan Alanya’ya söz: "Tek kişilik başkanlık bitiyor!"