Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’ın görevinden istifa etmesinden sonra MHP Genel Merkezi tarafından MHP Alanya ilçe yönetimini de fesh edilmişti. Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun’un talebi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de onayıyla Alanya İlçe Başkanlığı görevine, sürpriz bir gelişmeyle Belediye Meclis Üyesi Mustafa Sünbül atandı.

BAŞKAN YÜCEL ES Mİ GEÇİLDİ?

MHP Alanya ilçe yönetiminin feshedilmesinin ardından yeni MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül’ün atanacağı kesinlik kazanmıştı. Sünbül’ün ise yeni yönetim kurulu listesini oluştururken MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'le fikir alışverişi yapmadığı, es geçtiği iddia edildi.

30 KİŞİLİK LİSTE ONAY BEKLİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğüne göre İlçe teşkilatlarında seçimle yapılan yönetim listesinde asil ve yedek olmak üzere 70’e yakın kişinin olması gerekiyor. Atama ile yeni seçilecek yönetim kurulu kişi sayısının ise 30’u geçmemesi gerektiği dile getiriliyor. Henüz ataması gelmeyen MHP’li Mustafa Sünbül, birlikte çalışacağı yönetim listesini Antalya İl Başkanlığı’na gönderdi. Antalya’da imzalanan MHP Alanya İlçe Teşkilatı yönetim kurulu listesi MHP Genel Merkezine onay için gönderildi.

ŞİMDİDEN TEDİRGİNLİK OLUŞTU

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı eski başkanı Mustafa Türkdoğan ile birlikte hareket eden yönetim kurulu üye isimlerinin tekrardan yeni Başkan Mustafa Sünbül’ün yönetim listesinde oluşu teşkilat içinde ciddi bir tedirginlik yarattı. Bazı önde gelen ülkücü teşkilatçılar “Bozkurt soylarına başkanlık yapacak kişi ülkücüyü sırtından vuran değil sahip çıkan olmalı” dedi. Yönetimdeki tedirginliğin ise eski Başkan Türkdoğan’a yakınlığıyla bilinen isimlerin Sümbül’ün günlük çalışmasını rapor etme ve bilgi paydaşlarını Türkdoğan’a aktarma ihtimalinden geldiği belirtildi.