Üniversitenin giriş kapısının yapılmasının ardından yeni açılan yol hizmete girdi. Ulaşım artık kampüs içinde sağlanmayacağı için güvenlik sorunu büyük oranda çözüldü. Ülke genelinde tüm üniversitelerin müstakil kampüs alanı olduğu halde bu durum ALKÜ’de geçerli değildi. Gerekçesi ise alternatif yol olmaması sebebiyle Kestel ve Yaylalı Mahallesi başta olmak üzere Dim Mağarası’na geliş gidişte turistler ve sivil halk yerleşke alanının içinden geçiyordu.

Üniversitenin simgesi niteliğinde kapı yapılmasının ardından bölgenin ulaşım altyapısını yeniden düzenleyen Alanya Belediyesi, çıkmaz sokak olan Belediye Caddesi’ni hizmete açınca kampüsün kapısı sivil yaşama kapatıldı. İsa Küçülmez Caddesi’nden itibaren yaklaşık 2,5 kilometrelik Belediye Caddesi’nin tam manası ile ulaşıma açılmasının ardından Üniversite Caddesi’nden yapılan yolculuk kampüs girişinde yeni açılan yola bağlanarak çözüm bulundu.

Alanya’da motosiklet yayaya çarptı: 1 ağır yaralı Alanya’da motosiklet yayaya çarptı: 1 ağır yaralı

Kampüsün kuzey girişi de kavşak düzenlemesinin ardından araç ve yaya girişine tamamen kapatılacak, bu sayesinde hem öğrenciler, hem üniversite personeli hem de akademik kadro kendileri için ayrılan alanda faaliyetlerini daha güvenli olarak sürdürecekler.