Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Gıda Günü” dolayısıyla Nezihat Abdullah Doğan İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilere sunum yaptı. İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar ziyarette yaptığı konuşmada;  “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) her yıl, 1945'te kurulduğu tarih olan 16 Ekim'i Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. Bu yılın teması;  “Su hayattır. Su gıda demektir. Kimseyi geride bırakma" olarak belirlenmiştir. Sürdürülebilir gıda üretim sistemlerinin sağlanması ve dayanıklı tarım uygulamalarının hayata geçirilmesi ile sağlanmakta.

 Üretkenliği artırmaya, ekosistemleri korumaya, iklim değişikliği karşısında dayanıklılık oluşturmaya ve toprak kalitesini sürekli iyileştirmeye yönelik bakanlığımızın öncülüğünde ilçe müdürlüğü olarak çalışmalar yapmaktayız.  Bu yılki tema ile suyun yaşam için ne kadar önemli olduğunu ve gıdamızın temeli olan suyun kritik rolünü vurgulamayı hedeflenmektedir. Su, hayatımız için vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğu gibi su tasarrufu da suyun korunması için vazgeçilmez bir zorunluluktur.  Su tasarrufunun önemi konusunda toplum olarak bilinçlenmeli su kıtlığı, kuraklık gibi doğal afetlerden kaynaklanan zararları en aza indirmeliyiz. “ dedi.

Antalya-Alanya Otoyolu hayali suya mı düştü? Antalya-Alanya Otoyolu hayali suya mı düştü?

16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Nezihat Abdullah Doğan İlkokulu öğrencilerine yapılan sunumda suyun tasarruflu kullanımı, su kirliliği, suyun kullanım alanları, tarımda suyun kullanımı, suyun canlılar için önemi, güvenilir ve sağlıklı gıda tüketimi ve gıda hijyeni konularında öğrencilere bilgiler verildi.  Ayrıca öğrencilere sağlıklı gıda ürünlerinin tüketimi ve gıda ürünü alınırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konuları hakkında kısa bilgilerde verildi. Etkinlik sonrasında Alanya İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar tarafından su ve suyu temsilen mavi ve beyaz balonlar öğrencilere verildi.