Kongreye DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer, DEVA Partisi Alanya İlçe Başkanı Umut Özkan ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede divan oluşturuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Faaliyet raporu ve mali rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Kongrede konuşan Alanya İlçe Başkanı Umut Özkan, partinin kuruluş sürecini, vizyonunu ve hedeflerini anlattı. Özkan, Genel Başkan Ali Babacan’ın önderliğinde Türkiye’ye umut olmak için yola çıktıklarını, çalışanın, hak edenin, alın teri ve akıl teri dökenlerin kazandığı bir ülke için mücadele ettiklerini söyledi. DEVA Partisi’nin 25 ayrı konuda eylem planları hazırladığını, bu planların güncelliğini koruduğunu belirten Özkan, 2023 genel seçimlerinde umut, mutluluk, barış, özgürlük ve demokrasi için DEVA Partisi’ni desteklediklerini, ancak sonuç alamadıklarını ifade etti. Özkan, “Üzüldük ama bırakmadık. Çocuklarımız ve geleceğimiz için en ufak umut kalıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer de, kongrede yaptığı konuşmada, genel seçimleri değerlendirdi. Arlıer, birliktelik oluşturdukları CHP ile birlikte ülkenin geleceği için çalıştıklarını, ancak başarılı olamadıklarını kaydetti. Arlıer, “Genel başkanımızın dediği gibi hiçbir zaman o masaya oturmaktan da pişmalık duymadık. Çünkü ilkelerimiz çok açıktı. Amaçlarımız ülkemizin geleceği içindi” diye konuştu. Arlıer, önümüzdeki yerel seçimlerde daha güzel başarılar elde etmek için çaba harcayacaklarını, bu konuda Alanya teşkilatına güvendiklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Umut Özkan, güven tazeleyerek yeniden Alanya İlçe Başkanı seçildi.

İLÇE YÖNETİM KURULU ASİL

Cem Sak

Cengiz Aksoyer

Kadir Hüseyin Birer

Dudu Tezcan

Şahin Ali Bayar

Hasan San

Okan Kapancı

Hakan Allahverdi

Esra Şenyurt

Fevzi Koç

Ayşe Tayyar

Münevver Alış

Alper Arıkan, Aydın’a destek verecek Alper Arıkan, Aydın’a destek verecek

Fatma Şirin

Hüsna Başpınar

Turan Çıtak

Murat Özgün

Ateş Mutlu

Erhan Aydınlar

Ümran Yavuz

Emine Şahin