İddiaya göre, CHP’li olan Demirtaş Spor Kulübü Başkanı Mehmet Okyanus, plaket töreni öncesi MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in tanıtımlarının yer aldığı videoları katılımcılara izletti.

Bu duruma tepki gösteren İyi Parti Alanya İlçe Başkanı Şefik Bahçe ve ekibi ise alanı terk ettikten sonra Okyanus’u ve Yücel’i eleştiren zehir zemberek bir açıklamaya imza atmışlardı.

Alanya'da şehitler için gıyabi cenaze namazı Alanya'da şehitler için gıyabi cenaze namazı

Mehmet Okyanus, şunları söyledi:

“Ben bu kulübü kurarken yönetime her kesimden, her siyasi partiden isim almaya gayret gösterdim. Ben atadan, dededen, aileden CHP’li birisiyim. MHP’li bir belediye başkanının propagandasını yapacak bir insan değilim. Ancak şu da bir gerçek ki, bizim gibi kendi yağıyla kavrulan orta halli spor kulüpleri mutlaka bulundukları şehrin yerel ve mahalli idarelerinden yani belediyelerinden destek almak zorunda.

Ben hem CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden hem de MHP’li Alanya Belediyesi’nden her zaman destek aldım, bunu inkar edemem. Dolayısıyla programımızın olduğu gün hem Alanya Belediyesi’nden hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden kendilerini anlatan veya tanıtan birer video göndermelerini istedim.

Ancak Büyükşehir Belediyesi söz verdiği halde videoyu göndermedi ve yetiştiremediklerini bildirdi.

Öte yandan Alanya Belediyesi ise 3 ya da 4 dakikalık bir video gönderdiklerini söylemesine rağmen tam 16 dakikalık bir video göndermiş. Programın ses sistemini yapan ve Alanya Belediyesi’ne yakınlığı ile bilinen bir arkadaş da bunu baştan sona katılımcılara izletmek istedi. Fakat ben başta İyi Parti olmak üzere diğer katılımcıların da tepkiyi gösterdiklerini görünce videoyu yarıda kestirdim.

Ben de 3-4 dakikalık video diye izlerken video 16 dakika çıktı. Bu konu nedeniyle üzgünüm, üzdüğüm kişilerden de özür dilerim. Gün içerisinde kamuoyuna gereken açıklamayı yapacağım.”