Galaya filmde rol alan oyuncularla birlikte Alanya dan çok sayıda sanat sever ve vatandaş ile az sayıda siyasi katıldı. 
Kezban Yücesan ve Ayhan Tat ın yapımcılığında Güneş Media Corp  ve Reklam Tanıtım adına çekilen filmin senaryosu da Ayhan Tat a ait. 
Alanya'lı gazeteci oyuncu Zeki Demir in Nasreddin Hoca yı canlandırdığı filmde Otuzdan fazla oyuncu rol aldı.
Yönetmenliğini Yeşilçamın önemli isimlerinden Engin Temizer yaparken, Talip Şahin ve Vedat Karadeniz de görüntü yönetmeni olarak yer aldı. Filmde Zeki Demir ile birlikte Tendü Hepkeskin, Hafize Ünlücan, Süleyman Bağlı, Bülent Ünsur, İlhan Örenel, Ayfer Uğurluoğlu, Abdullah Duran, Bülent Akkaş, Musa Yılmaz, Nuri Dilek, Hatice Akil , Kazım Adıyaman, Selma Koruk, Hasan Çakır, Gökçe Doğan gibi isimler yer aldı. 
Gala öncesi Yapımcı Kezban Yücesan yaptığı konuşmada filmin çekiliş sürecini anlattı. Almanya'dan yayın yapan Digi Z TV nin genel müdürü Mustafa Özen in sunumuyla gerçekleşen belge dağıtım töreninde CHP İlçe Başkanı Bülent Kandemir, CHP Antalya Milletvekili Adayı Murat Özçelik, Alanya Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, Tüm Emeklilerin Sendikası 2017 Alanya Şube Başkanı Kiymet Erat, Alanya Sanatçılar Derneği Başkanı Şafak Kuru oyuncuların teşekkür belgelerini dağıttı. 
Nasreddin Hoca rolü ile göz dolduran oyuncu Zeki Demir, CHP İlçe Başkanı Bülent Kandemir ve İYİ Parti İlçe Başkanı Şefik Bahçe nin ellerinden belgesini aldı. Belge töreninde sağ yanında duran Kandemir ve sol yanında duran Bahçe ye hitaben konuşan Demir " Sağımda solcu bir ilçe başkanı solumda ise sağcı bir ilçe başkanı, ittifakı kurduk " deyince salondan büyük alkış aldı. 
Belge töreni arkasından hep birlikte Nadreddin Hoca filmi izlendi.

Başkan Erdem, esnafın sorunlarını dinledi Başkan Erdem, esnafın sorunlarını dinledi