ÖZEL HABER - Muammer SOYLU

2 Yıl önce Alanya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nde göreve geldiği günden beri istikrarla çizgisini bozmadan ve herkese eşit hizmet anlayışı ile hizmet veren müdür Oğuz Keser’e karşı başlatılan ‘Yıpratma ve karalama kampanyası’ tutmadı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu tarafından Alanya’ya görevlendirilen bir müfettiş, 4 gün süre ile Müdür Keser’in göreve başladığı 1 Ocak 2022 ve 31 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan 178 bin işlemi tek tek inceledi.

MÜFETTİŞ, MÜDÜR KESER’E TEŞEKKÜR ETTİ

Merkezden kırsala bütün yollar elden geçiriliyor Merkezden kırsala bütün yollar elden geçiriliyor

Teftiş Kurulu Müfettiş, yaptığı incelemede müdür Keser’in göreve geldiği tarihte itibaren yapılan işlemleri dikkatli, hassas ve titiz bir şekilde didik didik taramadan sonra olumsuz bir bulguya rastlayamadı. Görevini yerine getiren müfettiş, Alanya Tapu Müdürü Keser’e başarılı çalışmaları ve titizliği karşında teşekkür ederek Alanya’dan ayrıldı.

SATIŞ İŞLEMİ 1 GÜN SÜRÜYOR

Öte yandan vatandaşlar müdür Keser’in göreve geldiği günden bu güne kadar gayet başarı bir şekilde hizmet verdiğini ifade ettiler. Bilindiği üzere müdür Keser döneminden önce bir satış işleminin yaklaşık bir ayda, mirasın intikalinin ise 5- 6 aydan önce tamamlanması mümkün değildi. Şimdi ise satış işlemi aynı günde veya en geç ertesi gün tamamlanıyor.

ALANYA TAPU BAŞARILI, 10’UNCU SIRADA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in yayımladığı raporda tapu işlemleri açısından Alanya 10’uncu sırada yer aldı. Yine TÜİK’in açıkladığı verilere göre Alanya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü 2022 yılında 91 Bin, 2023 yılında ise 87 bin işlem yapmış. Alanya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün 2023 yılında satışların durması ve inşaat sektöründe yaşanan kriz noktasında dahi rekor derecede işlem yaptığı gözlendi.

MÜDÜR DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Müdür Oğuz Keser, son günlerde çıkan asılsız haberler karşında kendisini yıpratmak için kasıtlı olarak hazırlanmış yazılar hakkında dava açmak için hazırlık yaptığı iddia ediliyor. Ayrıca müdür Keser’in, Alanya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü içerisinde çalışan art niyetli ve disiplinli çalışma altına girmek istemeyen bazı personellere, kamuoyunu ilgilendirmeyen ve gerçek haber niteliği taşımayan yazıları dışarıya sızdırdıkları gerekçesiyle işlem yapmak için hazırlık yaptığı gelen bilgiler arasında.