9 Eylül Cumartesi günü MHP Alanya İlçe Kongresi’nde tek aday olan mevcut İlçe Başkanı Mustafa Sünbül tekrar seçilerek güven tazelemişti. Başkan Sünbül, gerçekleşen Kongrede 40 kişilik yönetim kurulu üyesi sayısını 50’ye çıkartmış, eski Başkan Mustafa Türkdoğan döneminden kalma eski listeden 21 kişinin üstünü çizerek, kendine yakın olan 32 yeni ismi de yönetime dâhil etmişti.

BAŞKAN YÜCEL’ GÖZDAĞI VERDİ

Mustafa Sünbül, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in adete jokeri, Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu ile devasa inşaat projeleri ortağı, eski Ülkü ocakları Başkanı, Meclis Üyesi Mustafa Toksöz’ü de siyaset dilinde ‘’Ceza’’ keserek, Belediye Başkanı Yücel’e de ‘’Gözdağı’’ verdi. Mustafa Sünbül, kongrede çıkardığı çarşaf listede Toksöz’ü İl ve Büyük Kurultay Delegesi yazmadı. Bir anlamda partiden uzaklaştırma taktiği uyguladı.

BAŞKAN SÜMBÜL KUMPAS MI KURDU

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Alanya’daki fanatik üyelerinden İsmail Yılmaz’ın İlçe Kongresinin ardından ortaya attığı ‘’Kumpas’’ sözleri âdete parti içinde şok etkisi yarattı. Türkdoğan’ı destekleyen eski MHP yöneticisi İş insanı İsmail Yılmaz sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflara Mustafa Türkdoğan’ı da etiketleyerek, Sümbül’e ‘Emir eri’, ‘Kumpasçı’, ‘Bedava Viski’ içmek gibi kelimelerle ağır eleştirdi. İşte Yılmaz’ın açıklaması; 

‘’Buradan yüzlerce fotoğraf paylaşsam da sen bu resimlerin hiç birinde olamazsın. Sen hazırcı emir erisin, kurduğun kumpasla adamı görevden aldırdınız ama bedava viski içmeye alıştınız dimi’’

Yabancılar Meclisi, yeni yönetimle ilk toplantısını yaptı Yabancılar Meclisi, yeni yönetimle ilk toplantısını yaptı

Ayrıca yapılan kongrenin ardından partinin önemli isimlerinden geçmişte Ülkücü Hareket'e hizmet etmiş, MHP'de liste dışı kalan Ali Üzüm, İsa Akar ve Önder Görgülü gibi birçok kişi sosyal medya hesaplarında son derece anlam yüklü eleştiri bazında sözler içeren paylaşımlarda bulundular.