AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'nın Aliefendi Mahallesi'ndeki orman yangınını yerinde inceledi. Yangının kontrol altına alınmasındaki en büyük zorluğun, alevleri 300-500 metre ileri sıçratan şiddetli poyraz rüzgarı olduğunu belirtti.

SON DAKİKA! İptal edildi: Uçaklar GZP Alanya’ya inemiyor!
SON DAKİKA! İptal edildi: Uçaklar GZP Alanya’ya inemiyor!
İçeriği Görüntüle

Yangın nedeniyle can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Aliefendi'de evlerin yanmasının engellendiğini, ancak Kargıcak bölgesinde bazı evlerde hasar oluştuğunu ifade etti. Yangında zarar gören sera ve narenciye bahçelerinin devlet tarafından karşılanacağını, yanan evlerin yerine ise daha iyisinin yapılacağını söyledi.

Havadan müdahale güçlerine de değinen Çavuşoğlu, şu an sahada 9 helikopter ve 2 uçağın çalıştığını ve Adana'dan Chinook tipi büyük bir helikopterin daha bölgeye yola çıktığını bildirdi.