Geçtiğimiz günlerde Konya, çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Karatay Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin iş birliğiyle şiir şöleni düzenlendi.

11. Mevlâna Şiir Şöleni…

Şölen, şiir ve sanatseverleri bir araya getirmekle kalmadı, adeta şiire doyurdu.

Şölenin gerçekleştirildiği mekân da çok anlamlıydı. Mevlâna Gül Bahçesi açık sema alanı böyle bir etkinlik için en uygun yerdi diyebilirim.

O tarihlerde Konya’da olmadığım için iştirak edemedim, hayıflandım durdum. Çok şükür ki Kontv ve Kanal 42 şöleni ekranlara taşıdılar ben de izleme fırsatı bulabildim.

Ayrıca bu yıl ilk defa etkinliğin gündüz bölümünde şiir atölyeleri de oluşturulmuş.

Gelecek yıllarda daha geniş çaplı katılımın sağlanması, şölenin birkaç gün ve geceye yayılması güzel olur diye düşünüyorum.

İzlediğim kadarıyla çok güzel bir etkinlik gerçekleştirilmiş. Böyle güzel bir etkinliğe ön ayak oldukları için Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’yı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu’nu canı gönülden tebrik ederim.

***

Etkinlikle alakalı noksan gördüğüm birkaç hususa değinmeden geçemeyeceğim.

Güzel şiir yazmak kadar güzel şiir okumak da önemlidir. Şölende güzel şiir okuyan şair pek göremedim. Şiirlerin duygusu bana pek geçmedi.

Şiir; duyguların kelimelere dökülmesi, bir ahenkle dile gelmesidir. Eğer şiiri okumayıp bir başkasından dinliyorsanız önce kulağa hoş gelmesini istersiniz. Şiiri okuyanın da dinleyenin de şairin duygu deryasına dalması gerekir. Maalesef ben o duygu deryasına pek kapılamadım.

Elbette organizasyon komitesinin katılımcı şairlerin güzel şiir okuyamamasında bir kusuru yok lakin güzel şiir okuyan şairler de çağrılabilirdi.

Bir de şiirlere enstrümanlar ile fon müziği oluşturulsaydı kulağa daha hoş geleceği kanaatindeyim.

Tabii ki bunlar benim kanaatim.

Her şeye rağmen çok iyi düşünülmüş, çok güzel organize edilmiş, adına yaraşır bir şiir şöleni olmuş. Gelecek yıllarda daha geniş çaplı, daha verimli, daha güzel şiir şölenleri tertiplemeleri dileğimle emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, tebrik ediyorum.