Hem sıla-i rahim hem de yeni çıkan şiir kitabım Ay Tutulur Gözlerinde’nin tanıtımını yapalım dedik, atladık arabaya geldik.

İki haftadır ata toprağı Konya’dayım.

Belki malumunuz değildir, ben Konya’da yaşamıyorum. Yazın Balıkesir Akçay, kışın Eskişehir’de ikamet ediyorum.

Konya; her geleni önce hayrete düşürür, sonra mest eder, en sonunda da kendine aşık eder.

Daha ilk girişte düzenli şehirleşmesi, tıkır tıkır işleyen trafiği, bol yeşil alanı insanı karşılıyor. Bozkırın ortasında böyle güzel bir kent özellikle Konyalı olmayanları, Konya’yı bilmeyenleri hayrete düşürüyor.

Birkaç gün kalınca zengin tarihi dokusu ve kültürel altyapısı ile de insanı kendisine hayran bırakıyor.

Konya’da daimî yaşayanlar bunun farkında olmayabilir, ufak tefek şikayetleri olabilir. O kadar da abartma diyenler çıkabilir. Bunları Türkiye’nin pek çok şehrini gezmiş, görmüş, pek çok şehrinde yaşamış biri olarak söylüyorum.

***

Kadim dostum, Konya’nın duayen gazetecilerinden Mustafa Güden’in rehberliğinde eski dostları, kitabımızın tanıtımı için yerel basın ve televizyonları ziyaret ettik.

Ziyaretlerimize üyesi bulunduğum Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nden başladık. Başkan Ahmet Köseoğlu ile çok verimli sohbetler ettik. Sağ olsun kendisi, TYB’nin 2020 yılı etkinliklerinin tamamının yer aldığı “Şehre Sözümüz Var” kitabını, 11 yıldır TYB tarafından sürdürüle gelen şiir şölenine katılan şairlerin şiirlerinin yer aldığı Mevlâna Şiir Şölenleri kitabını ve bu yıl gerçekleştirilen şiir şöleninin kitabını hediye etti.

Mevlana Şiir Şölenleri kitabını incelediğimde şiir şölenine rahmetli M.Akif İnan’dan Nurullah Genç’e, Kemal Sayar’dan Bestami Yazgan’a, M.Ali Köseoğlu’ndan Ahmet Aka’ya, ismini sayamadığım daha nice şairler gelmiş geçmiş.

***

Mevlâna Kültür Merkezi’ni ziyaretimizde 1980 li yılların sonuna doğru beraber muhabirlik yaptığımız Mustafa Alakır’ı ziyaret ettik. Geçmiş günleri yad ettik, kimilerinin kulağını çınlattık.

Arkadaşım Mustafa Alakır da benim için çok kıymetli hediyeler verdi. Hele biri var ki kıymetine paha biçilemez. TYB Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan’ın hazırladığı Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. ‘nin yayınladığı “Safahat Mehmed Akif Ersoy” adlı tek ciltlik bu kıymetli eser artık kütüphanemde ve elimin altında duruyor.

Benden mutlusu, benden zengini yok.

***

Konya’nın duayen gazetecilerinden, Konya Olay Gazetesi ve Olay TV sahibi Kemal Soylu ile devam ettik.

Ben Anadolu’da Bugün’de muhabirken Kemal abi Milliyet Konya Bürosunu yönetiyordu. Dobralığı ve dürüstlüğü herkesçe malum olan Kemal abinin, ninesinden kalan tarihi eski Konya evini ziyaret ettik. Öyle bir restore etmiş ki konağı gezince insan yüz yıl geriye gidiyor.

Kardeşleri Yüksel Soylu ve Muammer Soylu da muhabirlikten arkadaşım olurlar. Kendileri halen Alanya’da ikamet ediyorlar ve benim de haftalık köşe yazılarımın yayınlandığı Gazete Alanya’nın sahipleridir.

***

En büyük teşekkürü en sona sakladım…

Konya’nın duayen gazetecisi, kadim dostum Mustafa Güden’e sonsuz teşekkürlerimi sunmak isterim.

Bir hafta boyunca rehberim oldu, beni bıkmadan usanmadan Konya’nın dört bir yanına dağılmış dostlara ve gazetelere götürdü.

Kendisinin kaleme aldığı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan “Ebü’l Vefa İhsan Kayseri” kitabını imzalayarak verdi.

Mustafa Güden’in kitabı; geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz kendisini tanımaktan, birlikte habere gitmekten büyük onur duyduğum İhsan Kayseri abiyi her yönüyle tanıtmakta ve ona şehir adına, Konya adına vefa borcumuzu bir parça da olsa ödemiştir sanırım.

Anlatacak daha çok şeyim vardı lakin bu köşeye ancak bu kadarını sığdırabildim.

Cümleten hayırlı cumalar vesselam.

***