Gazipaşa Belediye Başkanlığı için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Festival öncesi fikir alışverişi toplantısı yapıldı Festival öncesi fikir alışverişi toplantısı yapıldı

Terör devleti olan İsrail tarafından, dünyanın gözü önünde Filistin'de soykırım uygulanırken, kardeş Filistin halkının acılarını paylaşmak için, "13. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali" kapsamında 27, 28 ve 29 Ekim tarihlerinde ilçemizde düzenlenecek olan KONSERLERİN ve EĞLENCELERİN derhal İPTALİNİ talep ediyoruz.

Bize Demokrasi ve insan hakları nutukları atanların, bizzat bölgedeki çocukların üzerine Hiroşimayla eşdeğer bomba yağdırırken yetkililerin, siyasi partilerimizin, STK'ların ve Gazipaşa Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ali YILMAZ'ın hassasiyet göstererek çağrımıza / talebimize olumlu yaklaşacağı düşüncesindeyiz.

Çınar Derneği üyeleri olarak: yetkililerin ve Gazipaşa Belediyemizin alacağı bu kararla, ilçemizde hâlâ vicdan sahibi insanların da var olduğunu, ayrıca mazlumlara, Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’e sahip çıkıldığını görmek, bunu da milletimizle - kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Rabbimizden niyazımız: Filistin'deki çocukların - mazlumların ahını zalimlerin yanına bırakmasın. Kurumlarımızdan, yetkililerimizden ricamız ise; Filistin'deki acılar ve zulüm sona erene dek bu tür organizasyonlarda daha da dikkatli olunmasıdır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.