İhtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli sosyal yardımlar yapan Kızılay, giyimden erzak yardımına, para yardımlarından diğer sosyal desteklere kadar alternatif birçok destek sağlıyor. Bu sayede ihtiyaç sahibi birçok vatandaş bu ihtiyaçlarına yönelik uygun destekleri tercih edebiliyor. Talep edilecek sosyal yardım türüne göre yapılan destekler değişkenlik gösteriyor. Kızılay Alanya Şubesi her ay yardıma muhtaç insanlara ortalama 30 bin TL nakdi yardımda bulunurken yaklaşık 1000 aile ise belirli periyotlarda desteğini sürdürüyor.

BİN AİLEYE YARDIM ULAŞIYOR

Kızılay Alanya Şube Başkanı Mehmet Dikici’nin açıklamalarına göre, “Alanya Kızılay olarak genel merkez tarafından oluşturulan sanal bütçeden aylık ortalama 30 bin TL ihtiyaç sahibi ailelerimize nakdi olarak yardımda bulunuyoruz. Bankadan gidip isimlerine gelen parayı alıyorlar. Yaklaşık 1000 ailemize belli periyotlarda sürekli yardım yapıyoruz. Dezavantajlı, kimsesiz ve yetimlerden oluşan bu ailelerimize, gıda, giysi, konserve, hijyen malzemesi ve ilaç yardımı yapıyoruz. Sürekli burs verdiğimiz 100’e yakın öğrencimiz var. Her yıl dönem başı eğitim yardımı olarak yaptığımız 500’ e yakın öğrencimiz var. Yaşlılara, yetimlere, dezavantajlı ailelere özel günlerinde yaptığımız yardımlar var. Tam zamanlı 2, yarı zamanlı bir personelimiz tüm bu yardımları organize ediyor. Gönüllülerimiz yardımıyla da ev ziyaretleri ve etkinlikler yapıyoruz. Genç ve kadın gönüllülerimiz ev ziyaretleri ile sürekli sosyal tespitte bulunuyorlar” dedi.

Alanya’da C*NAYET! Alkollü arkadaşları kafasını kırdılar Alanya’da C*NAYET! Alkollü arkadaşları kafasını kırdılar

DESTEK İSTEDİ

Yardımsever vatandaşlara bağış çağrısında bulunan Dikici, “Yerel olarak tüm bu çalışmaların çok az bir kısmını karşılayabiliyoruz. Alanya’dan yapılan bağışların artmasını, yapılan iyiliğe katkıyı talep ediyoruz” sözlerine yer verdi.