Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazine arazilerinin imara açılması uygulamasının emlak krizine çözüm olması bekleniyor. Uzmanlara göre, yeni uygulama maliyetlerin de azalmasını sağlayacak.

BAKAN ÖZHASEKİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konut fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için yasada hazine arazilerinin de yer alacağını ve vatandaşların konut sorununun çözüleceğini belirtmişti. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, hazine arazilerinin halka satışa açılması ile maliyetlerde en az yüzde 35 ile yüzde 40'a varan düşüş öngördüklerinin altını çizdi.

ANTALYA, ALANYA, KONYA, İZMİR, MERSİN'DE KRİZ BÜYÜYOR

Ünal vefat etti: Alanya’da pazarcılar yasta Ünal vefat etti: Alanya’da pazarcılar yasta

Özellikle turizm bölgeleri Antalya ve Alanya gibi ve çok göç alan Konya, İzmir, Mersin gibi şehirlerde konut sıkıntısı had safhaya ulaştı. Kira fiyatlarının inanılmaz astronomik seviyelere ulaştığını söyleyen bölge sakinleri konuya devletin acil bir çözüm getirmesi gerektiğini ekledi.

YAŞANAN SIKINTILARA ÇÖZÜM OLMASI BEKLENİYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da artan konut ve kira fiyatlarının önüne geçmek için farklı adımlar atılıyor. Konut arzını artıracak yeni adımın ise önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi bekleniyor. Konut arzında yaşanan sıkıntılar fiyatların yükselmesi şeklinde piyasaya yansıdı. Uzmanlar hazine arazilerinin imara açılmasıyla hem arsa fiyatlarını düşeceğini hem de bina maliyetlerinin yarıya yakın bir şekilde gerileyeceğini öngörüyor.