Litvanya Fahri Konsolosu. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı. TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi. 05 Ocak 1972 Tarihinde Alanya’da dünyaya gelen Mehmet Şahin, 2004-2009 Yılları arasında AK Parti Alanya İlçe Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve 2007 Yılında bir dönem de İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.

Başarılı bir iş adamı Lakin; adı son zamanlarda siyaseten çok konuşulan bir isim. Belli ki artık oda başkanı değil, belediye başkanı olmak istiyor. Adı genellikle Millet İttifakı Bileşenleri İYİ Parti ve CHP'nin 2024 Yerel Seçimlerinde Adayı olacağı söylense de ben bu ihtimali görmüyorum.

Çünkü;

Sn. Mehmet Şahin Ak Partili Sn. Mevlüt Çavuşoğlu ile de iyi bir dost. Hatta iş ortağı diyenler bile var sokakta...

Böyle bir kişi CHP'nin adayı olabilir mi? Olursa kazanabilir mi? Orası bir muamma.

Peki!

Sn. Çavuşoğlu Şahin’i CHP'ye kaptırır mı? Orası da bir muamma.

Fakat ortada Şöyle bir Handikap var. Cumhur İttifakı (AKP + MHP) adayı Adem Murat Yücel mi, Mehmet Şahin mi yoksa Mustafa Toklu mu olur? sorusuna önce cevap bulmak lazım.

Adem Murat Yücel’in yeniden adayım dediği gelen duyumlar arasında. İlçe başkanı Mustafa Toklu’nun da 2 dönemdir hazırlık yaptığı bu defa aday benim demesi beklenen ve bilinen bir şey. Mehmet Şahin’inde önceki dönem AKP'den aday olmak istediği ancak MHP'nin tekrar Adem Murat Yücel’de ısrar etmesi ile aday olamadığı bilinen bir şey.

Ancak durum şimdi farklı. Mehmet Şahin artık Ticaret Odası Başkan Adayı değil. Belediye başkanlığına kendini iyice odaklamış. Arkasına da İYİ Parti’yi almış gibi gözüküyor. Sahada verdiği intiba bu.

Blöf mü yapıyor yoksa İYİ Parti’yi mi kullanıyor bilinmez. Bunu zamanı geldiğinde göreceğiz. Fakat bana göre AKP'nin adayı.

Sn. Mevlüt Çavuşoğlu’nun Sn. Mehmet Şahin’i millet ittifakına kaptıracağını zannetmiyorum.

Peki! Adem Murat Yücel ne olacak o zaman? Bellimi olur belki oda İYİ Parti’nin adayı oluverir. Olur mu? Neden olmasın ki!

Zaten onu ilk gün başkan yapanlar o günün MHP’lileri şimdinin İYİ Parti’lileri değil miydi? Bunlardı. Yani birbirilerine uzak değiller. Kısacası Alanya’da 2024 yerel seçimleri çok hararetli geçecek. Hatta kıran kırana diye bilirimde...

Bana soruyorlar

Kim kimden aday olur diye.

Kim Kazanır diye...

Bence kimin kimden aday olduğu değil kimin kazandığı önemli.

Kim mi kazanır?

Kazanan Sn. Mevlüt Çavuşoğlu olur.

Adem’i Milletten, Mehmedi Cumhurdan yada Mehmeti Milletten, Ademi Cumhurdan da koysan kazanan Sn. Çavuşoğlu’nun adamı olacak. Dolayısı ile Kazanda Sn. Mevlüt Çavuşoğlu.

Durum bu kadar net yani.

Hani bana soruyorlar ya...

Kim bu Mehmet Şahin diye...

Sadece şunu diyebilirim.

İşini aşını bilmem ammaa

Adam tam bir FIRTINA

Yıkar mı geçer, yoksa yine pas mı geçer.

Bakçez.