Tuzla Marina’da düzenlenen festival, dünya lezzetlerini ve modern Türk mutfağına ait enfes tatları İstanbul’da bir araya getirdi. Gastronomi dünyasının önde gelen ülkeleri, federasyonları ve dernekleri, festivale büyük bir ilgiyle katıldı. Türkiye’nin gastronomi alanındaki öncü isimleri, birbirinden yetenekli öğrencilerin ve profesyonellerin yarıştığı bu büyük organizasyonda bir araya geldi. Dünyanın dört bir yanından gelen gastronomi uzmanları, festivalde kendi alanlarındaki en son trendleri ve lezzetleri paylaşarak etkinliği zenginleştirdi.

Alanya’da C*NAYET! Alkollü arkadaşları kafasını kırdılar Alanya’da C*NAYET! Alkollü arkadaşları kafasını kırdılar

Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Esra Mankan, katıldıkları yarışmanın detayları ve alınan dereceler hakkında bilgiler paylaştı. Alanya Üniversitesi öğrencilerinin elde ettiği 4 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalyanın, büyük bir başarı örneği olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Mankan, “2023 yılı bitmesine günler kala, İstanbul’daki uluslararası yarışmada öğrencilerimiz önemli başarılar elde etti. Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışmasında öğrencilerimizden Meded Kaygusuz, Eren Uygar Uysal, Melik Alkın Gökçen altın madalya ve Üniversite Düzeyi Aşçı Balık Yarışmasında öğrencimiz Mikail Aplarslan altın madalya aldı. Yine Üniversite Düzeyi Makarna Yarışmasında öğrencimiz Mustafa Eren Karakaya gümüş madalya alırken Üniversite Düzeyi Aşçı Ana Yemek Yarışmasında öğrencimiz Mikail Alparslan altın madalya almaya hak kazandı. Üniversite Düzeyi Pratik Pizza ve Pide Yarışmasında öğrencimiz Mikail Alparslan bronz madalya aldı. Yılın Altın Genç Şefi yarışmasında öğrencimiz Eren Uygar Uysal altın madalya aldı. Gastronomi alanındaki yarışmalar, öğrencilerimizin özgüvenlerini pekiştirmeleri, sektöre uyum sağlamaları için önemli bir teşvik aracıdır. Aynı zamanda sektörü tanımaları ve networklerini geliştirmeleri açısından da büyük bir fırsat sunar. Bu başarılar, üniversitemizin gastronomi alanındaki gücünü ve kalitesini ortaya koymaktadır. Alanya Üniversitesi üst yönetimine, bu alandaki başarılarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizi üstün gayretlerinden ötürü gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Alanya Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Erman Baş, yarışma süresince öğrencilere sağladıkları destek nedeniyle Alanya Üniversitesi mütevelli heyetine ve Alanya’nın yerel işletmelerine teşekkür etti.

Baş, yaptığı açıklamada, “Yarışma sürecinde öğrencilerimize verdiği destekten dolayı Alanya Üniversitesi mütevelli heyetine ve Alanya’daki yerel işletmelere gönülden teşekkür ederim. Bu tür organizasyonlarda gösterilen destek, öğrencilerimizin yeteneklerini sergilemelerine ve kendilerini geliştirmelerine önemli bir katkı sağlıyor. İş birliği ve dayanışma ruhu, gastronomi alanında daha büyük başarıların kapılarını aralıyor. Alanya Üniversitesi olarak bu tür etkinliklerde daha nice başarılar elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması’nda altın madalya kazanan öğrenciler, ortak duygu ve düşüncelerini şu ifadelerle dile getirdi: “Yarışmanın ön hazırlık sürecinde üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mesut Güner, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Esra Mankan ve Öğretim Görevlimiz Erman Baş çok büyük destek oldu. Kendilerine bu desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Alanya’nın yerel işletmeleri de bu festivalde bizlere sponsorluk desteği verdi. Bize duyulan bu güveni boşa çıkarmadık. Kazandığımız altın madalyalar, bu alandaki ilk yarışmamız birlikte elde ettiğimiz ve birincilikle taçlandırdığımız ilk madalyalar. Derin bir gurur ve tarifsiz bir mutluluk içindeyiz. Bu başarı sadece kişisel bir zafer değil; bir takım halinde üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettik. Bu başarı yeni başlangıçların habercisi ve gelecekteki gastronomi yolculuğumuz için güçlü bir motivasyon kaynağıdır. Bu destek ve fırsatlar için emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ederiz.”