İddialara göre Mahmutlar Mahallesi Keşbeleni mevkiindeki 4333 parseldeki 30 dönüm 804 metrekare sağlık alanı iddiaya göre 10 dönüme düşürüldü. 2008 yılında dönemin belediye Başkanı Alaattin Çakır ve dönemin Belediye meclis üyeleri tarafından sağlık alanı olarak ayrılan ve plana işlenen 4333 parseldeki 30 dönüm sağlık alanı 10 dönüme düşürüldü.

Mahmutlar Koruma ve Yaşatma Derneği (MAHKOD) Başkanı Mesut İlhan, “Mahmutlar Belediyesi dönemindeki belediye başkanları ve meclis üyeleri Mahmutlar’daki hazine arazilerini ihtiyaç olur diye kendi dönemlerinde planlama yaparak ayırmışlar. 10 yıl önce belediye kapandı ve Alanya Belediyesi’ne bağlandı. O gün bu gündür maalesef bu hazine arazileri ve 18. madde imar planından kalan arsalar sürekli olarak yok olmaya devam ediyor artık bir durun gözünüz doysun” dedi.

İlhan, şöyle devam etti:

Antalya-Alanya Otoyolu hayali suya mı düştü? Antalya-Alanya Otoyolu hayali suya mı düştü?

“Mahmutlar’daki onlarca dönüm sağlık alanı ve eğitim alanının tek tek milletin ortak kullanımından alınarak şahısların emrine verilmesine Mahmutlar halkı isyan ediyor. Belediye meclis üyelerimizin bu konularla ilgi hiç sesi çıkmıyor. Dönemin meclis üyelerinden Mustafa Şimşek bu yerlerin ikisi hakkında Mahmutlar Belediyesi döneminde mahkemeye dava açarak davayı kazanmış ve bu sağlık alanı ve eğitim alanı Mahmutlar halkına kazandırılmıştı. Alanya Belediyesi bu defa aynı yerleri yine bir bahane ile satışa çıkardı ‘SGK borcu’ ve işlem tamamlandı. Mahmutlar ilçelik bekleyen bir yer ilçe olsa hastanesini nereye yapacak. Yetkilileri bu konular üzerine dikkatlerini çekiyorum ve Mahmutlar halkı adına cevap bekliyorum.”