Antalya ve çevresinde süren deprem fırtınası, bugün öğle saatlerinde Alanya'yı şiddetle hissettiren yeni bir sarsıntı ile devam etti.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ AÇIKLANDI

Alanya'da üzerine çay dökülen bebek hastanelik oldu
Alanya'da üzerine çay dökülen bebek hastanelik oldu
İçeriği Görüntüle
  • Büyüklük: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre depremin büyüklüğü 4.9 (Mw) olarak açıklandı.
  • Merkez Üssü: Sarsıntı, Serik (Antalya) ilçesi merkezli meydana geldi.
  • Saat ve Derinlik: Deprem, 8 Aralık 2025 tarihinde saat 13.21'de, yerin 28.25 kilometre derinliğinde kaydedildi.

ALANYA'DA PANİK

Serik merkezli olmasına rağmen derinliği nedeniyle geniş bir alanda hissedilen 4.9 büyüklüğündeki sarsıntı, Alanya, Manavgat ve Antalya kent merkezinde yoğun şekilde hissedildi.

  • Daha önce sel felaketinin yaşandığı Alanya'da, art arda gelen bu sarsıntılar nedeniyle vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı ve sokağa çıktı.
  • İlk belirlemelere göre, şu ana kadar acil müdahale gerektiren olumsuz bir can kaybı ya da ciddi bir hasar bilgisi yetkililere ulaşmadı.
  • AFAD, bölgedeki saha taramalarının devam ettiğini ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağını duyurdu.