Gelecek Partisi Alanya İlçe Başkanı Av. Mevlüt Çakan, geçtiğimiz gün Gökbel Güreş Festivali’nde ayrıştırıcı bir tutum sergileyen Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel ve Gökbel Güreş Komitesi’ne yüklenmiş, “Gökbel MHP’ye ait değildir” demişti. Çakan’ın açıklamalarının ardından bugün Gökbel’e yakışmayan haber mahalle muhtarı Şeref Yiğit’ten geldi. Muhtar Yiğit, önemli çalışmaları ile hafızalara kazınan Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin’in güreşçilere başarı dilediği afişinin, Gökbel yolundan kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kaldırıldığını aktardı.

Alanya’da 46 yaşındaki kadın int*hara kalkıştı Alanya’da 46 yaşındaki kadın int*hara kalkıştı

Yaşanan olaydan dolayı derin bir üzüntü duyduğunu belirten Yiğit, şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Alanya halkı, bugün Alanyalı bir vatandaş olarak değil, Karakocalı (Gökbel) mahalle muhtarı olarak bir üzüntümü sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu yıl geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’mizin 17’ncisini organize ediyoruz. Bu organizasyon 17 yıldır sadece Gökbel’in değil tüm Alanya’nın ortak paydası olmuştur. Bu yıl da organizasyon için tüm bölge halkı heyecanla çalışmalarını yaparken organizasyonumuz için gelen güreşçilerimize başarı dileklerini iletmek isteyenler her yıl olduğu gibi bölgeyi afişlerle donatmışlardır. Maalesef üzülerek belirtmek isterim ki bu yıl şenliklerimize gölge düşüren bir olayı sizler ile paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık 10 yıl süre ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevini yapan ve başarılı çalışmaları ile hafızalara kazınan Alanya Belediye Başkan adayı Mehmet Şahin’in güreşçilerimize başarı dilekleri için astığı “Ata sporları, geçmişin asaletini, bugünün ruhunu, geleceğin umudunu taşıyan bir gelenektir. Gökbel Yağlı Güreşleri’ne katılan tüm pehlivanlarımıza başarılar dilerim” yazılı afişi ortadan kaldırılmıştır. Bu olay, bu tahammülsüzlük Gökbel şenliklerimize kara bir leke olarak geçmiştir”