Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Belediye Birim Amirlerinin Sırbistan ziyaretini farklı bir boyuttan eleştiren ve manevi konularda hassasiyete davet eden Arıkan, şu ifadelere yer verdi:

“Değerli hemşehrilerim, her zaman amacımız siyaset, siyasi eleştiri değil. Bazen de eleştirilerimizi manevi hissiyat ve gönül burukluğu ile yapmak zorunda kalıyoruz. Bazı konuları da konuşmazsak üzerimizde yük, üzerimizde mazlumların ahı kalır.

Bugün Avrupa’nın göbeğinde İslam’ın sancağı için canını ortaya koyan, Bosna’nın Bilge Lideri Aliya İzzetbegoviç’in vefatının yıl dönümü. Bosnalı müslümanlar Sırplar tarafından her türlü canilik ile soykırım ve zulme uğradılar. Srebrenitsa soykırımını hepimiz biliyor ve hatırlıyoruz. Aynı zamanda şuan ülkemizde Netanyahu terörü sebebiyle zulme uğrayan masum Filistinlilerin dökülen kanları için Millî Yas ilan edildi.

Tarih ve günümüz şartları böyle iken, üstelik Alanya Belediye Başkanımız Sn. Adem Murat Yücel hassasiyet gösterip Aliya İzzetbegoviç’i ölüm yıl dönümünde “Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.” sözü ile anarken böyle bir zamanda Sırbistan’da gezide bulunması, üstelik “Sırplar Alanya aşığı” şeklinde basına demeçler verilmesi vefatının yıl dönümünde Aliya’nın ve Sırp zulmü ile şehit olan Bosnalı Müslümanların kemiklerini, bizlerin de gönlünü sızlatmaktadır.

Tekme ve yumruklu kavga! Alanya İskelesi’nde işler ÇIĞIRINDAN ÇIKTI Tekme ve yumruklu kavga! Alanya İskelesi’nde işler ÇIĞIRINDAN ÇIKTI

Sayın Başkan ve ekibini manevi ve tarihsel konularda hassasiyetli olmaya, sadece sosyal medyadan anma görselleri yerine kalben hissetmeye davet ediyorum. Bilge Kral Aliya’nın ve dünyanın neresinde zulüm görmüş masum var ise tüm yitirdiğimiz canların ruhu şâd olsun.” dedi.