Alanya’da drift atan sürücüye 33 bin TL ceza Alanya’da drift atan sürücüye 33 bin TL ceza

Kızılay’ın bir iyilik hareketi olduğunu şube olarak da Alanya’da tüm ülke ve dünyada olduğu gibi mazlumların yardımcısı olduklarını ifade eden Şube Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dikici Kızılay gönüllüsü ve hayırseverlere teşekkür etti.

Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, katıldığı kahvaltılı değerlendirme toplantısında bir de konuşma yaptı. Hayır yapmanın önemine dikkat çekip iyiliği, yardımlaşmayı tavsiye eden İlhan, “Kızılay tarihi bir vakıftır. Ecdadımız kışın şehre inen hayvanlar için bile onları doyuracak vakıflar kurmuştur. İyilik insanı olacağız. İnsanlar hata yapabilir ama bu kurumunun hatası değil önemli olan topluma kurumlarımızın verdiği hizmettir” dedi.

Kızılay Alanya Şube Başkanı Dikici, “2019’da açılan Alanya Şubesi’nin Alanya başta olmak üzere ihtiyaç duyulan her bölgeye yardıma koşmaktayız. Şubemiz olarak, pandemi ve deprem dönemi hariç 10 bin ailemize ayni ve nakdi destekte bulunmaktayız. Sürekli yardım yapılan 2500 ailemiz var. Üniversite, lise ve ortaokul öğrencilerimize burs, engelli, öksüz, yaşlı ve diğer ihtiyaç sahiplerine de yardımlarımızı düzenli olarak yapmaktayız” dedi.

Şartlı bağışların bağışçının talebi doğrultusunda planlandığını ifade eden Dikici, Gazze’de yaşanan insanlık dışı vahşetten dolayı Filistin’de kullanılmak üzere alınan 101 bin 500 liralık şartlı bağışında bölgeye ulaştırıldığını söyledi. Etkinlikte Kızılay Alanya Şubesi’ndeki çalışmalarda görev alan önceki dönem yönetim kurulu üyelerine plaket verildi. Müftü İlhan ve Dikici, Filistin yardımının bağışçısı Akdeniz Kültür ve Eğitim Vakfı’na da teşekkür belgesi verdi.