GAZİPAŞA'DA 3 yıl önce Nisan ayında açılması planlanan Gazipark AVM, müteahhit Mustafa Uysal ve GAZİSAN şirketi arasında yapılan noter sözleşmesine uyulmadığı ve arada ciddi sorunlar olması üzerine mahkemelik olmuştu. Şimdi Gazipark AVM inşaatın akıbetinin ne olacağını ise GAZİSAN seçimi belirleyecek. Gazipaşa'da AVM müteahhidi Mustafa Uysal ile 184 üyeli GAZİSAN şirketi yaklaşık 3 yıl önce mahkemelik olmuştu. 2017 yılında inşaatına başlanan alışveriş merkezi, şirketin binaya İşhanı ruhsatı olduğu için onay vermemişti. Müteahhit Mustafa Uysal ve GAZİSAN şirketi arasında doğan anlaşmazlık yüzünden mahkemelik olmuş ve AVM inşaatının yılardır hizmete açılması birçok üyeyi mağdur etmişti. Edinilen bilgilere göre, AVM inşaatının kaderini önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan GAZİSAN şirketinin kongresi belirleyecek.

UYSAL GAZİSAN YÖNETİMİ İLE YOLA DEVAM ETMEK İSTEMİYOR

Esnaflardan edindiğimiz bilgilere göre, AVM Müteahhiti Mustafa Uysal ve GAZİSAN Başkanı Hüseyin Efe, bir kaç hafta önce sanayi sitesinde bir toplantı yaptı. Toplantıda Müteahhit Mustafa Uysal’ın GAZİSAN Başkanı Hüseyin Efe ile yola devam etmek istemediği öğrenildi. Mustafa Uysal, önümüzde aylarda yapılacak olan seçimler için GAZİSAN başkanlığına kendine yakın bir isim seçtirip inşaata ondan sonra devam edeceği iddia edildi. Bu konuda görüştüğümüz bazı esnaflar ise, “Biz daha önce AVM inşaatının tamamlanmaması konusunda Hüseyin Efe’yi suçluyorduk. Ama şimdi öğrendik burada Mustafa Uysal suçluymuş” dediler. Uysal ve Efe arasındaki sorunun AVM inşaatının önce iş merkezi olarak yapılacağını ardından ruhsatın AVM inşaatı olarak değiştirilmesi için sözleşme olduğunu ve Müteahhit Uysal'ın AVM ruhsatı almak istemediğinden kaynaklandığını iddia eden esnaflar, şimdi yıllardır çürümeye terk edilen AVM inşaatının biran önce tamamlanarak üyelerin mağduriyetlerin giderilmesini istiyor. Yani AVM inşaatı hizmete açılacak mı yoksa açılmayacak mı bu konuda kaderini önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan GAZİSAN seçimleri belirleyecek. AVM inşaatı konusundaki yaşanan olumlu ve olumsuz tüm gelişmeleri ilerleyen günlerde gazetemizden takip edebilirsiniz.

BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR

1. Bu inşaat AVM midir bu yoksa iş merkezi midir?

2. Şuana kadar bu inşaattan kaç firmaya yer kiralandı?

3.Bu inşaat AVM olarak tamamlanmış mıdır?

4. Müteahhit kendisine düşen 3 kişilere ne olarak satmıştır?

5. GAZİSAN yönetimi bu inşaatın gecikmesi ile ilgili ilgili bu güne kadar ne yapmıştır?

6. GAZİSAN şirketi üyelerinin menfaatlerini korudu mu?

Bu konuda hem GAZİSAN üyeleri ve müteahhit Mustafa Uysal’ın işyeri sattığı üyeler, hem müteahhit Mustafa Uysal'dan hem de GAZİSAN Şirketi Başkanı Hüseyin Efe’den ayrıntılı cevap beklemektedir. Haberde adı gecen Uysal ve Efe bu konuda cevap haklarını kullandıkları takdirde gazetemizde sizlere paylaşacağız.