Tarımsal faaliyetlerin oldukça yoğun olduğu Gazipaşa’da her sene düzenli olarak yapılan Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali, bu yıl 20-21-22 Ekim tarihleri arasında yapılacak.  13. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali öncesinde, 6 Ekim Cuma Günü saat 11.00’de Belediye kültür merkezinde toplantı yapıldı. Toplantıya Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, kurum müdürleri, muhtarlar, oda başkanları ve üreticiler katıldı. Toplantıda Başkan Yılmaz öncülüğünde katılımcılarla fikir alışverişi yapıldı.

Gazipaşa’da kafaları karıştıran garip olay Gazipaşa’da kafaları karıştıran garip olay

“HEP BİRLİKTE GÜZEL BİR FESTİVAL HAZIRLAYACAĞIZ”

Gazipaşa’nın tanıtımı ve gelişimi için yapılacak bütün etkinlikleri fikir alışverişleri yaparak planlayan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, festival öncesi yapılan toplantıda, önceki yıl yapılan festivalde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etti. Başkan Yılmaz ‘‘Bugün,13’sünü düzenleyeceğimiz Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve festivalimiz öncesinde, sizlerle fikir alışverişi yapmak için toplandık. Hepimizin bildiği gibi bu yıl İlçemize Gazipaşa isminin verilişinin 101. yıldönümünü ve Cumhuriyet’imizin 100. yaşını kutluyoruz. Aynı zamanda üreticilerimiz ve Gazipaşa’mız için önemli bir gelişme olan Gazipaşa Çekirdeksiz Narı’nın Coğrafi işaretini geçtiğimiz Ağustos ayında aldık. Festivalimizin her yıla göre daha güzel olmasını istiyoruz. Festivalimizde güzel etkinliklerimiz ve konserlerimiz olacak. Atatürk Parkımızda yapacağımız festivalde bütün mahalle muhtarlarımızın vatandaşlarımızla iş birliği halinde stant açmalarını istiyoruz. Sizlerin de desteğiyle güzel bir organizasyon yapmayı hedefliyoruz. Katılımlarınız için herkese teşekkür ediyorum. Gazipaşa’mızın Çekirdeksiz Narını, Tropikal Meyvelerini ve tüm renklerini barındıracak Festivalimiz şimdiden ilçemize hayırlı olsun.’’ İfadesini kullandı.

FESTİVALDE EĞLENCELİ YARIŞMALAR VE KONSERLER OLACAK

Bu yıl 20-21-22 Ekim tarihlerinde 13. kez yapılacak Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nde; En Büyük Muz Dalı, En Büyük Avokado, En Büyük Ejder Meyvesi, En Büyük Çekirdeksiz Nar, En İyi Çekirdeksiz Nar, En Büyük Mango, En Hızlı Çekirdeksiz Nar Yeme Yarışmalarıyla birlikte, Butik Pastacılık Ekip yarışması, Tropik Kokteyl ve Tropik tatlı tabağı yarışması yapılacak. Dolu dolu geçecek festivalde, Naz Günay ve Seran Bilgi sahne alacak.