Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı ile Alanya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği'nce hazine arazilerinin kiralanması ve usulsüz satışı ile ilgili vatandaşlardan para talep edildiği iddialarının ardından Gazipaşa Milli Emlak şefi A.Ö. ve harita mühendisi A.U., yapılan incelemenin ardından gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.

5 BİN METRE İHLAL İDDİALARI 

Doğrudan kullanıcıya yapılan satışlarda belirtilen özelliklerden birisi olan deniz kıyı kenar çizgisinden 5000 m uzaklıkta bulunan arazilerin mesafe ihlali yapıldığı, satış işlemlerinde kamu zararı ve usulsüzlük olduğu iddia ediliyor. 

TELEFON TAKİBİ GÖZALTI GETİRDİ 

'Rüşvet' suçuna yönelik yürütülen çalışmalar ve elde edilen deliller doğrultusunda şef A.Ö ile harita mühendisi A.U.'nın günlerce telefonları dinlendiği ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada kamu zararının 50 milyon değerinde olduğu iddia edilirken, skandalın derinleştirilmesi amacıyla Gazipaşa Milli Emlak şefi A.Ö.  Alanya Başsavcılığı tarafından özel sorguya alındığı gelen bilgiler arasında. 

Gazipaşa’da 30 yıllık yol asfaltla buluştu Gazipaşa’da 30 yıllık yol asfaltla buluştu

MÜFETTİŞLER İNCELEMEYE GELİYOR

Yaklaşık bir yıl önce Antalya Milli Emlak Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Oğuzhan Sürmeli, şaibeli satışlardan ifadesi alınmış, müfettiş raporları doğrultusunda görevden uzaklaştırılmıştı. Bugün de yaşanan olayda Gazipaşa Milli Emlak şefi A.Ö. ve harita mühendisi A.U., yapılan operasyonla gözaltına alındı. Antalya’nın 19 ilçesinde milli emlak müdürlüklerine, önümüzdeki hafta müfettişlerin gelerek birçok dosya ve satışları didik didik inceleyeceği iddia edildi.