Alanya’nın Dim çayı Üzümlü Mahallesi kıyısında bulunan Akköprü mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın hala kotrol altına alınamadı.Yerleşim yerlerine yakın bölgede etkili olan alevler, kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ile çevre il ve ilçelerden bölgeye ekipler sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle alevler Gümüşkavak Mahallesi'ne sıçradı. Yangına 8 helikopter, 10 uçak, 40 arazöz, 6 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve çok sayıda ekiple müdahale ediliyor.

Antalya ve Alanya yağışlarla nefes alacak Antalya ve Alanya yağışlarla nefes alacak

KAYMAKAM ÜRKMEZER EKİPLER CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, bölgede olduğunu belirterek yangının birkaç noktada etkili olduğunu söyledi. Ekiplerin yoğun mücadele verdiğini aktaran Ürkmezer, "Bölgede evler var. Oradaki vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen evler var, herhangi bir can kaybı yok. Tespit çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

VALİ ŞAHİN ALANYA’YA GELİYOR

Öte yandan yangını an ve an telefon trafiğiyle izleyen Antalya Vali Hulusi Şahin yangın mahalline gelmek için Antalya’dan hareket ederek yangının detayları hakkında daha fazla bilgi almak ve yakından incelemede bulunmak üzere Alanya'ya geliyor.