Olay, Kepez'e bağlı Kızıllı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, define aramak için açılan kuyuya inen Zekeriya Taşdemir ve Emirkan K., kuyuda çalıştırdıkları jeneratörden sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Alanya D-400'de trafik kazası: Ticari araçla motosiklet çarpıştı
Alanya D-400'de trafik kazası: Ticari araçla motosiklet çarpıştı
İçeriği Görüntüle

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi.

  • Ekipler, kuyu kenarında Selahattin isimli bir kişiyi yarı baygın buldu. Selahattin'in, kuyudakilere yardım etmek için geldiği ve kendi imkanlarıyla çıkmayı başardığı öğrenildi.
  • Kuyudan çıkartılan Zekeriya Taşdemir, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
  • Diğer yaralı Emirkan K.'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

AFAD ekipleri, kuyuda yoğun miktarda karbonmonoksit gazı tespit ederken, içeride bir jeneratör bulundu. İlk değerlendirmelere göre, define arayanların yetersiz havalandırma ile jeneratör çalıştırması sonucu gazdan zehirlendikleri düşünülüyor.