2023’te 44’ncü yılını kutlayan ‘World Travel Market’ Londra’nın Docklands bölgesinde bulunan Excel fuar alanında başladı. 182 ülkeden yaklaşık 5 bin firmanın katıldığı fuarı, 51 bin turizm profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Alanya’da bayram tatili, esnaflar için umut olacak Alanya’da bayram tatili, esnaflar için umut olacak

WTM London, dünyanın en parlak zihinlerinin, en yenilikçi şirketlerin ve önde gelen sektör uzmanlarının buluşma noktası olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin de Kültür ve Turizm Bakanlığı TGA organizasyonu ile 600 metrekarelik alanda katıldığı fuar bugün sona erecek. Fuarda, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu temsil ediyor. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer de tanıtım çalışmalarına destek veriyor. Fuarın ilk günü Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşme gerçekleştiren Alanyalı turizmciler, Kaymakam Fatih Ürkmezer, ALTSO Başkanı Eray Erdem ve ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Alanya-GZP Havalimanı için destek isteğini yinelediler.

“2024’TE SAYI YÜZDE 10 ARTACAK”

Bugün çeşitli tur operatörleriyle bir araya gelen ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, 2024 sezonuyla ilgili bilgileri aktardı. Dahaoğlu “İngiltere’nin 2. büyük tur operatörü olan Easy Jet yetkilileriyle yaptığımız görüşme oldukça olumlu geçti. 2023 yılında 250 bin yolcu getiren Easy Jet, 2024 yılında bu sayıyı yüzde 10 artırmayı planlıyor. Odeon Tour ise online satış platformu kurduğunu açıkladı. On the Beach Holidays Kontrat Müdürü Nigel Robinson ile görüşmemizde, 2023 yılında Antalya bölgesine 310 bin pax getiren firmanın, 2024 sezonu için yüzde 25-30 artışla 400 bin pax planladığını öğrendik. Pegas Touristic çatısı altındaki Best Holiday, ilk defa 4 uçakla, İngiltere’nin, Londra dahil, 10 farklı şehrinden operasyon gerçekleştirecek. Best Holidays Müdürü Hakan Kavalcı’dan bu bilgiyi almak sevindirici. Şu anlamda önemli. İngiltere’de ilk defa Türk bir firma Türkiye operasyonuna başlıyor. Bu Türkiye ve özellikle Akdeniz Bölgesi için önemli bir fırsat. Jet2 Holidays Pazarlama Müdürü Joe Taylor ile yaptığımız görüşmede, 2023’te 387 bin kişi getirdiklerini, 2024’te ise 445 bin kişi planladıklarını memnuniyetle öğrendim” dedi.

“UMARIM BAŞARILI İŞ BİRLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİRİZ”

Fuara Alanya’dan çok sayıda turizmci katıldığını ve katılanların ortak fikrinin bu yıl WTM’ın geçen yıllara göre çok daha başarılı, aktif ve kalabalık olduğunu paylaştığını ifade eden Dahaoğlu, “İngiltere pazarı artık Alanya için daha önemli ve umut verici bir pazar. Önümüzdeki yıllarda bu pazarda daha etkin pazarlama yapabilmek adına da tur operatörleri ile görüş alışverişinde bulunduk. Umarım başarılı iş birlikleri gerçekleştirebiliriz. 2023 yılında, Rusya ve Almanya’nın ardından, 1 milyon 243 bin 922 kişi ile Antalya bölgesine en çok turist gönderen ülke İngiltere oldu. Dilerim 2024 yılında bu sayılar daha da artar” diye konuştu. Alanya adına yapılan görüşmelerde Kaymakam Ürkmezer, yetkililere plaket ve hediyelerini sundu.