Alanya Belediyesi’nin şehir genelinde başlattığı kış dönemi altyapı seferberliğine yönelik eleştirilere CHP Grup Sözcüsü Av. Haydar Uyar yanıt verdi. Toz ve çamur şikayetlerine değinen Uyar, "Biz sadece boru döşemiyoruz, Alanya’nın 40 yıllık ihmal edilmişliğini ortadan kaldırıyoruz" dedi.

Alanya’da devam eden kazı çalışmaları hakkında konuşan Uyar, bu sürecin bir "çile" değil, "gelecek yatırımı" olduğunu vurguladı. Popülist siyaset yerine halk sağlığını seçtiklerini belirten Uyar, çalışmaların ertelenemez oluşunu üç ana nedene bağladı:

  • Kanserojen Risk Bitiyor: 40 yıllık, miadını doldurmuş ve halk sağlığını tehdit eden eski hatlar yenileniyor.
  • Su Sorunu Çözülüyor: Sürekli patlayan borular ve üst katlara çıkmayan su basıncı sorunu tarih oluyor.
  • Turizm Önceliği: Esnaf ve turistin mağdur olmaması için çalışmaların yazın değil, kışın yapılması zorunluluk arz ediyor.

Vatandaşlardan sabır isteyen Uyar, sözlerini şöyle tamamladı: "Toz geçer, çamur temizlenir ama sağlık geri gelmez. Bu hayati yatırımı siyaset malzemesi yapmayın."

Alanya’da 1.8 milyon hastaya şifa kapısı olundu
Alanya’da 1.8 milyon hastaya şifa kapısı olundu
İçeriği Görüntüle