Zaman zaman keskin sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelen Alanya Belediye Başkan Danışmanı, Belediyespor ile eğitim faaliyetlerinden sorumlu ve CHP’li Meclis Üyesi Konukçu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama kamuoyunda tepki çekti.

Konukçu paylaşımında, “Cumhuriyeti kurulduğu yerde yıkacağız diyenlerin toplandığı bir siyasi partinin iktidarında; Kuvayı Milliye ve Kurtuluş Savaşı’nın değersizleştirildiği, Erzurum Kongresi’nin yapıldığı tarihi binanın yıkılması için uğraşanların İçişleri Bakanı yapıldığı, Cumhuriyet’in en önemli kalkınma merkezlerinden biri olan Atatürk Orman Çiftliği’nin ‘Atatürk O.Ç.’ şeklinde tabelalarla itibarsızlaştırıldığı bir dönemde; Türkçe’nin ilk kez resmi dil ilan edildiği Karaman’da İstiklal Marşı’nın Arapça okunması tesadüf değil, Cumhuriyet’in yıkım projesinin bir parçasıdır. AK Parti ile pazarlık değil mücadele edilir” ifadelerini kullandı.

Bu sözlerin ardından AK Parti cephesinden sert tepki geldi. AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Yerel Yönetimler Başkanı Demiral, yaptığı açıklamada Konukçu’nun kullandığı dili eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

“Konukçu ayrıştırıcı bir zihniyet sergilemektedir. Belediyecilik; gençleri spor, eğitim ve ortak değerler etrafında bir araya getirme sorumluluğudur. Ancak görüyoruz ki bazıları bu sorumluluğu yerine getirmek yerine ideolojik nefret üretmeyi tercih etmektedir”

Demiral açıklamasının devamında, belediyenin spor ve eğitim faaliyetlerinde görev alan bir meclis üyesinin toplumun bir kesimini hedef alan ifadeler kullanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti:

“Çocuklarımızı emanet ettiğimiz Belediyespor kulübü ve belediyenin eğitim faaliyetlerinde sorumluluk taşıyan bir meclis üyesinin toplumun bir kesimini hedef alan ayrımcı ve kutuplaştırıcı bir dil kullanması kabul edilemez. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı ve İstiklal Marşı bu milletin ortak değerleridir. Bu değerleri kullanarak toplumu ayrıştırmaya çalışan zihniyet aslında kendi siyasi öfkesini yansıtmaktadır”

Demiral ayrıca, spor ve eğitim alanlarında görev alan bir ismin kullandığı dilin toplumda soru işaretleri oluşturduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bu noktada kamuoyunun sorması gereken soru açıktır: Bu ayrıştırıcı zihniyet, Belediyespor’da spor yapan AK Partili velilerin çocuklarına da aynı anlayışla mı yaklaşacaktır? Belediyenin etüt merkezlerinden yararlanan ve kendi görüşünde olmayan velilerin çocuklarına karşı da aynı tavır mı sergilenecektir?”

Alanya’da gençler koltuğa oturdu: Meclis simülasyonu başladı
Alanya’da gençler koltuğa oturdu: Meclis simülasyonu başladı
İçeriği Görüntüle

Demiral açıklamasını, “Toplumu kutuplaştıran değil birleştiren bir anlayışın hâkim olması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor; ayrıştırıcı dili kullananları sorumluluklarının farkına varmaya davet ediyoruz. Bu zihniyetle mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de yarın da kararlılıkla sürecektir” sözleriyle tamamladı.