Zamlar durmuyor! Et fiyatları vatandaşı delirtti Zamlar durmuyor! Et fiyatları vatandaşı delirtti

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla ithal edilen ürünlerde KDV indirimi kaldırıldı. Yayımlanan bu kanunun yerel ürünlere olan talebin artırıp artırmayacağı ise merak konusu oldu. Konu hakkında açıklama yapan Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya ve beyaz eşya sektörünün Alanya’daki önemli isimlerinden Raşit Sadullahoğlu bu kanunun Alanya’daki sektörleri tehdit ettiğini belirtti.

‘ÜRETİCİ ZARAR ÜSTÜNE ZARAR EDER’

Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya üreticinin zaten zor durumda olduğunu bu kanunla daha da zor duruma düşeceğinin altını çizdi. Kaya,” Bu durum bizim yerli ürünlere darbe vurur. Zaten şu anda ürünler çok ucuz üretici para kazanamıyor. Girdi maliyetlerini karşılamıyor. Bir de KDV’siz sebze meyve girerse üreticiler belini doğrultamaz” dedi.

‘İNSANLAR İŞSİZLİKLE KARŞI KARŞIYA KALIR’

Alanya’da beyaz eşya sektörünün önemli isimlerinden Raşit Sadullahoğlu yaptığı açıklamada,” Kanun rekabet ortamını bitirir. KDV’siz ürünler ülkeye giriş yaparsa beyaz eşya sektörü başta olmak üzere her sektör alt üst olur. Beyaz eşya sektörü rekabete dayalı bir sektör bu kanun bunu ortadan kaldırırsa herkes ekmeksiz kalır” şeklinde konuştu.