Kitap Fuarında imza günlerim nedeniyle geçtiğimiz salı ve çarşamba benim açımdan çok yoğun geçti.

Anadolu’nun en büyük kitap fuarına yazar olarak iştirak etmek, yeni dostlar tanımak, yeni okurlar edinmek şüphesiz mutluluk verici.

Bir valiz dolusu kitapla eve dönmek de ayrı bir sevinç kaynağım. Kitapların yazarlarının hepsi de Konyalı.

Kitap Günleri, katılımcı yazarlarla, çeşitli etkinliklerle on gün boyunca dolu dolu yaşanıyor. Sanki kitap bayramı var şehirde.

Kitap Günleri’nde her şey mükemmel, dört dörtlük lakin bir tek eleştirim olacak:

Şehrin dört bir yanındaki billboardlar kitap fuarının afişleri ile donatılmış. Önüme çıkan billboardlara şöyle bir göz attım, Konya’dan tanıdık bir sima aradım. Kendimden geçtim, Konyalı nice şair yazar var, hiçbirinin afişini göremedim. Afişlerde yer alanların tamamı olur olmadık programlara konuk olan, zırt pırt televizyonlarda boy gösteren medyatik isimler. Konya Kitap Günlerinde birkaç da Konyalı şair yazara yer verilseydi daha güzel olurdu kanaatindeyim.

Billboardlarda yer alan afişlerde Konyalı yazarlarımıza da yer verilseydi onore edilmiş olurlardı. Bu da onlara yeni çalışmalar için şevk verirdi. İnşallah gelecek yıllarda afişlerde Konyalı yazarlar da yer alırlar diye temenni ediyorum.

Ben de köşemde medyatik isimleri es geçip imzalı kitaplarını aldığım şair ve yazarlardan bahsetmek istiyorum. Çünkü isimlerinin zikredilmesini kesinlikle hak ediyorlar.

Ebü’l Vefa İhsan Kayseri kitabı ile araştırmacı yazar Mustafa Güden, Kin Nesreyn Yazıları kitabı ile Fatma Şeref Polat, Sevgi Rüzgarı romanı ile Ahmet Aka, Mesnevi’den Özdeyişler kitabı ile Nuri Şimşekler, Mevlana ve Etrafındakiler kitabı ile Mustafa Çıpan, Gönül Sızımın Bam Telleri Şiirlerim kitabı ile Tayyar Yıldırım, Yollar Beni Tanımadı şiir kitabı ile Mükremin Kızılca, Güney Afrika’da Bir Mürşidi Kâmil Ebubekir Efendi romanı ile İbrahim Güzel, İkizim Günlük hikaye kitabı ile Fatma Tutak ve daha pek çok yazarın kitabını kitaplığıma dahil ettim.

Kitapları henüz okuma fırsatım olmadı fakat içeriklerine göz attığımda hepsinin dolu dolu olduğunu gördüm.

Kitapseverlere, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi ve Selçukya Kültür Derneği stantlarını ziyaret etmelerini tavsiye ederim zira Konyalı şair ve yazarlarla tanışma, sohbet etme ve imzalı kitaplarını alma imkânı bulurlar. Roman, şiir, hikâye, deneme, makale, araştırma inceleme kısaca her edebi türden eser bulmak mümkün.