Alanya Belediye Binası arkasında bu yıl 13. kez düzenlenen Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı cumartesi günü kapılarını açtı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da tüm geliri engelli bireylerin yararına kullanılacak olan Yeni Yıl Pazarı’na yerli ve yabancı on binlerce vatandaş akın etti. Yağışlı havaya rağmen alanı dolduran vatandaşlar muhteşem bir hafta sonu geçirdi.

YABANCILAR MECLİSİ’NDEN BAŞKAN YÜCEL’E DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Yeni Yıl Pazarı’nın açılışına Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti MKYK Üyesi Kuddusi Müftüoğlu, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve yerli yabancı on binlerce vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Abdullah Karaoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür etti. Karaoğlu’nun ardından Meclisin İngiliz, Alman ve Rus temsilcileri konuşma yaparak Başkan Yücel’e teşekkür ettiler.

BAŞKAN YÜCEL: ÜLKEM VE ALANYA’M ADINA GURURLUYUM, MUTLUYUM

Açılışta konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Dostluğun ve kardeşliğin en güzel örneğini, vatandaşlarımız ve Yeni Alanyalı dostlarımızla, bugün bu alanda tekrar yaşıyoruz.” dedi. Başkan Yücel, “Alanya’mız için tarihi günler yaşıyoruz. Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu tarafından Alanya’mıza verilen Akdeniz Spor Başkenti Ödülünü, Avrupa Birliği’nin merkezi, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Parlementosu Binasında düzenlenen törenle aldık. Ayağımızın tozuyla Alanya’mıza geldik ve Yeni Yıl Pazarımızda sizlerle bir aradayız. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Alanya’mız, yıl içinde birçok ulusal ve uluslararası spor organizasyonunu başarıyla gerçekleştirmektedir. Bu ödülü almaktan ülkem ve Alanya’m adına gururluyum, mutluyum. Hak edilmiş ve emek verilmiş bir ödül alarak, Alanya’mızdaki sporla ilgili çalışmalarımız taçlandırılmış oldu. Bu ödül aynı zamanda Alanya’mızdaki birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, kurumlar arasındaki uyum ve iş birliğinin bir karşılığıdır. 2024 Akdeniz Spor Başkenti ödülümüz bir kez daha hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL: TÜM GELİR ENGELLİ BİREYLERİMİZ İÇİN BAĞIŞLANMAKTADIR

Başkan Yücel konuşmasını, “350 bini aşkın nüfusuyla, 127 ülkeden 55 bin yerleşik yabancının yaşadığı, 81 vilayetten göç alan Alanya’mız, tıpkı Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerindeki gibi çok kültürlü bir medeniyete hala ev sahipliği yapmaktadır. Alanya; huzurun, güvenin dayanışmanın, birlik ve beraberliğin şehridir. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisimiz önderliğinde düzenlediğimiz Yeni Yıl Pazarımızdan elde edilen gelirin tamamı engelli bireyler için bağışlanmaktadır. Engelli bireylerimiz yararına düzenlenen, sosyal bir farkındalık ve dayanışmanın sergilendiği Yeni yıl Pazarına katılan, burada stant kuran ve böyle anlamlı bir etkinlikte yer alan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu duygularla, tüm vatandaşlarımızın ve Yeni Alanyalı dostlarımızın yeni yılını kutluyor, hepimize sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.” diyerek sonlandırdı.

Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı

BAŞKAN YÜCEL PROTOKOL ÜYELERİ İLE STANTLARI GEZDİ

Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel protokol üyeleri ile birlikte açılışın ardından stantlarını gezerek, stant açan vatandaşlar ve ziyaretçilerle bir araya geldiler. Başkan Yücel, esnaflara teşekkür ederek, iyi çalışmalar diledi. Vatandaşlar da Başkan Yücel’e böyle güzel bir organizasyon düzenlediği için teşekkür ettiler.

RENKLİ STANTLAR VE EĞLENCELİ AKTİVİTELERLE VATANDAŞLAR UNUTULMAZ BİR HAFTA SONU YAŞADI

Hafta sonu yağışlı olan havaya rağmen Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı 13. yılında da büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirildi. Hafta sonu alanı dolduran on binlerce yerli ve yabancı vatandaş, büyük bir alana kurulan renkli stantları gezerek alışveriş yapma fırsatı buldular. Birçok ülkenin kültürlerini, gelenek göreneklerini ve yemeklerini tanıttığı ve satışını yaptığı stantlar iki gün boyunca büyük ilgi gördü. Yeni Yıl Pazarı’nın ortasına kurulan dev çam ağacı yine vatandaşların büyük ilgisini çekti. Vatandaşlar yıl başı konsepti ile hazırlanan alanlarda fotoğraf çektirerek bu güzel hafta sonunu ölümsüzleştirdiler.