HABER – Hasan KAYA

Gazipaşa’da CHP'li belediyenin Ak Parti Belediye meclis üyesi Müteahhit Mustafa Uysal'a 50 santimlik asfaltı bozduğu gerekçesi ile tam 15.600 TL rekor ceza yazması Uysal'ın tepkisine neden olmuştu. Uysal, belediyenin kendisine usulsüz olarak ceza yazıldığını belirmiş, konuyu yargıya taşıyacağını ifade ederek yaşanan bu olayı CHP'li olmayan müteahhitlere gözdağı olarak değerlendirmişti.

“BELEDİYE KİMSEYE USULSÜZ CEZA YAZILMAZ”

Ak Parti meclis Üyesi Mustafa Uysal, Gazipaşa Belediyesi’nin kendisine yazmış olduğu 15.600 TL para cezasını usulsüz yazdığı ve bu konuyu yargıya taşıyamadığı konusunda soru yönelttiğimiz Gazipaşa Belediye başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Ak Partili meclis üyesinin iddialarının tamamen asılsız. Belediye durduk yere kimseye ceza yazmaz. Gidin yaptığı inşaatların çevresini görün. Zabıta gitmiş, Asfaltı kendisinin bozduğunu tespit etmiş gereken cezayı yazmıştır” dedi.

Uysal'ın ortaya attığı iddiaların tamamen akılsızlık olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını söyleyen Başkan Yılmaz’ın ardından bu konuda görüştüğümüz bazı zabıta görevlileri de Müteahhit Mustafa Uysal'a yazılan cezanın kanunlara uygun bir şekilde yazıldığını belirttiler.

“BELEDİYE KANUNLARA AYKIRI İŞ YAPMAZ”

“Gazipaşa Belediyesi, usulsüz olarak bir esnaf ceza yazar mı?” şeklinde soru yönelttiğimiz bazı vatandaşlar, “Suçsuz yere mahkemeler bile kimseye ceza vermez. Belediye gibi halkı temsil eden bir bir kurum siyasi görüşü nedeniyle suç işlemeyen birine kesinlikle ceza yazmaz.” bu konuda belediyenin haklı olduğunu ve usulsüzlük yapmayacağını savundular. Uysal, kendisine yazılan bu ceza için suç duyurusunda bulunacak mı yoksa ödeyecek mi henüz bilinmiyor.