HORECA sektörünün nabzı '34. Hotel Equipmet Fuarı'nda tutuldu. '34. Hotel Equipment - Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı' 16-19 Ocak tarihleri arasında TT Global Fuarcılık'ın ev sahipliğinde Antalya Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Dört gün süren fuar süresince birçok etkinliklerin yanı sıra ‘Sektörün Başlıca Sorunları’ başlıklı iki büyük panel gerçekleştirildi. Fuarın ikinci ve üçüncü günü gerçekleştirilen panellere ülke genelindeki housekeeping dernekleri başta olmak üzere, turizm camiası büyük ilgi gösterdi.

PANELLERDE TURİZMİN GELECEĞİ TARTIŞILDI

Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) öncülüğünde ‘Sektörün Başlıca Sorunları’ başlığı ile düzenlenen panellerde turizmin geleceği masaya yatırıldı. HOTED Onursal Başkanı Başdanışmanı ve Housekeeping Eğitmeni Hakan Halit Yeni’nin moderatörlüğünü üstlendiği panelin ilki 17 Ocak'ta Alanya, Antalya, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Van, İstanbul ve Ankara'da faaliyet gösteren housekeeping derneklerinin yönetim kurulu başkanlarının konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi. Panelde yerlerini alan dernek başkanları housekeeping emekçilerinin sorunlarını ve mesleğin geleceğini tartışıp, Yeni'nin yönelttiği soruları cevapladılar. 

2024'E DAİR BEKLENTİLER PAYLAŞILDI

Sektörün başlıca sorunlarının konuşulduğu panelin ikincisi ise 18 Ocak'ta gerçekleştirildi. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Turizm Meclis Üyesi Burhan Sili, Alanya Kent Konseyi Başkanı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu üyesi Kamu Yönetim Uzmanı Türkiye Kent Konseyleri Platformu 16. Dönem Başkanı Nurhan Özcan, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Limak Hotels Koordinatörü Hakan Saatçioğlu, İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İNKAY) Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Yavuz’un yer aldığı panelde ilk olarak 2024 yılına dair turizm beklentileri ve hedefleri tartışıldı.

Alanya'da Alman turist artışı bekleniyor Alanya'da Alman turist artışı bekleniyor

MERAK EDİLEN SORULAR GÜNDEME GETİRİLDİ

Panel moderatörü HOTED Onursal Başkanı, Başdanışmanı ve Housekeeping Eğitmeni Hakan Halit Yeni, kalifiye eleman sorunu, çalışanların sektöre olan güven problemi, yaşanılan ekonomik sıkıntılar, iş gücü eksikliği, lojman-barınma, yasal haklar, referanssız gizliden yapılan eleman transferleri ve işverenlerin ekibi olan departman müdürü alımları, ehliyetin, liyakatin ikinci plana atılarak departman müdürü alımlarının etik olup olmadığı gibi merak edilen soruları gündeme getirerek, panelistlere bu sorunlar hakkında görüş ve çözüm önerilerini sorarak, sektörün kanayan yaralarına cevap aradı. Panellerin sonuna soru cevap bölümü eklendi ve katılımcılar merak ettikleri konularda sorular sordular. Housekeeping camiasının mensupları başta olmak üzere, sektörde çalışan yönetici kadrolarının adeta akın ettiği panellerin sonunda, Hakan Halit Yeni, katılım ve katkılarından dolayı konuklarına plaket takdim edip, tüm emekçiler adına teşekkür etti.

"OLDUKÇA VERİMLİ VE BAŞARILI BİR FUAR OLDU'

Fuar sonrası kısa bir değerlendirme yapan Yeni, ''Fuar süresince irili ufaklı 4 seminer, 6 toplantı ve 2 büyük panel gerçekleştirdik. Oldukça başarılı ve verimli bir fuar olmasının yanı sıra, Türkiye genelindeki derneklerimizin başkanları ve yönetimleriyle yaptığımız toplantılar sonucunda, önümüzdeki fuara Türkiye Housekeeper'lar Federasyonu'nu yetiştirme kararı aldık. Başta TT Global Fuarcılık ve Telgraf Turizm ekibi olmak üzere, katılan katkı sağlayan, emeği geçen herkese tüm camiamız adına teşekkür ediyoruz. Katılamayan emekçilerimiz için panellerin videolarını yakında sosyal ağlarımızdan yayınlayacağız” dedi.