Alanya eğitim ve gençlik potansiyelinin önemli bir merkezi olmaya devam ediyor. Alanya’nın geleceğine ışık tutacak önemli projeler için mesai kavramı olmadan çalışmalar yürüten AK Parti Alanya İlçe Başkanı Y. Mimar Mustafa Toklu, Alanya’nın eğitim alanında sürekli büyüyen ve gelişen yapısına paralel olarak öğrenci yurtlarının ihtiyacının da arttığına dikkat çekti. Başkan Toklu; “Alanya Kaymakamımız Sn. Dr. Fatih Ürkmezer, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya İlçe Spor Müdürümüz Sn. Emre Kıldırgıcı ile birlikte, genç nüfusu ile her geçen gün büyüyen ve öğrencilerimiz için cazibe merkezi haline gelen Alanya’mızda öğrencilerimizin barınma alanlarını genişletmek ve geliştirmek için bir araya geldik.

Alanya’mızda öğrenci sayısının her geçen yıl artmasına paralel olarak kaliteli konaklama imkanlarının olması için büyük gayret sarf ediyoruz. Bu bağlamda, Alanya’nın genç nüfusunu daha iyi şekilde ağırlayabilmesi ve eğitim hayatlarını daha verimli bir şekilde sürdürebilmeleri için öğrenci yurtlarının kapasitesinin artırılması ve yeni yurtların inşa edilmesine yönelik yeni adımlar atacağız.” dedi.

Alanya BİLSEM’den gurur veren başarı Alanya BİLSEM’den gurur veren başarı

HER ŞEY GENÇLERİMİZ İÇİN

Şehir dışından Alanya’ya Üniversite okumaya gelen öğrencilerin barınma sorununun giderilmesine yönelik kurumlarla elbirliğiyle çalışmalar yürüttüklerine değinen Başkan Toklu; “Alanya, genç nüfusuyla dinamik bir şehir. Bizler de bu gençlerimizin en iyi şekilde eğitimlerini sürdürebilmelerini sağlamak adına elbirliğiyle çalışıyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin konforlu ve modern yurtlarda barınma imkanına sahip olmaları büyük önem taşıyor. Bunların en güzel örneği de ALKÜ Kestel yerleşkesin içerisinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 2 bin kişilik yurdudur. Alanya’da yeni yurt projeleri ile öğrencilerimize daha iyi hizmet sunmayı hedefliyoruz. Her şey gençlerimiz için.” ifadelerine yer verdi.