Alanya Belediyesi CHP’Lİ Meclis Üyeleri Haydar Uyar, Hasan Servet Ünlü ve Faruk Konukçu tarafından, denetleme yaptırma konusunda Başkan Özçelik’e yetki verilmesi için bir önerge verildi. Önergede; “31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sonrasında gerçekleşen yönetim değişikliği ile birlikte birden çok kanaldan gelen sözlü ve yazılı ihbarlar neticesinde geçmiş döneme ait Belediye faaliyetleri, hesap ve harcamalar, araçlar ve demirbaşların durumları incelenmiş, birtakım usulsüzlükler ve ihmaller tespit edilmiş olup, detaylı bir inceleme gerektiğine karar verilmiştir. Bu sebeple Alanya Belediyesi’nde tüm her türlü sürecin özel veya resmi kurum ve kuruluşlarca denetlenmesine Belediye Başkanımız Osman Tarık Özçelik’e yetki verilmesine dair önergemizi takdirlerinize arz ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

Osman Tarık Özçelik ise konuyla ilgili, “Bildiğiniz üzere bu şirketler komple belediyeyi denetleyebilir. Bununla ilgili yetki istiyorum. Dışarıdan üçüncü bir göz denetleme yapacak. Belediyemiz bağımsız denetçilerle sözleşme yapacak ve üçüncü bir göz alarak denetleme yapacaklar” dedi.

Ayrıca Alanya Belediyesi’nin Litvanya’daki kardeş şehri Trakai’de gerçekleştirilecek festival kapsamında Belediyeye gelen davete, Meclis Üyeleri Sadık Dizdaroğlu ve Hasan Servet Ünlü’nün katılması kabul edildi.

Alanya’da belediye satış yapacak: “Bildiğimiz başka yol yok, sizin var mı?” Alanya’da belediye satış yapacak: “Bildiğimiz başka yol yok, sizin var mı?”

BAŞKAN ÖZÇELİK’TEN FISTIKLI LİMONATA TESCİL TEŞEKKÜRÜ

Alanya’nın yaz-kış ayırt edilmeksizin severek tüketilen içeceği ‘Fıstıklı Limonata’ Alanya Belediyesi tarafından yapılan girişimler sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmişti. Konuyla ilgili emeği geçen isimlere teşekkür eden Başkan Özçelik, “Fıstıklı limonata bildiğiniz üzere tescillendi. Bu Alanya Belediyesi tarafından tescil ettirilmiştir. Bu süreçte emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi.