Evlilik Okulu projesinin, evlenecek gençlerin ve evli çiftlerin günlük yaşamları ve ilişkileriyle ilgili farkındalık ve bilinç düzeyini artırmayı hedefleyen bir eğitim programı olduğunu belirten Başkan Adayı Demir, bu sürecin aile olmanın ilk adımını oluşturduğunu ifade etti. Projenin, çiftlerin evlilik öncesi birbirlerini tanımak için uzun cevap isteyen sorularla desteklendiğini ve eşlerin yuvalarını sağlam temeller üzerine kurmalarına katkı sağladığını vurguladı.

Evlilik Okulu’nun, evlilik yaşantısına uyumu kolaylaştırmayı, çiftlerin iletişim becerilerini artırmayı, ilişkide güven ortamını sağlamlaştırmayı, problem çözme ve karar verme yetilerini güçlendirmeyi hedefleyen bir proje olduğunu açıklayan Demir, aynı zamanda evlilik öncesi danışmanlık hizmetlerinin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Seçimi kaybeden Yücel, Devlet Bahçeli’ye koştu Seçimi kaybeden Yücel, Devlet Bahçeli’ye koştu

Eş adaylarının birbirlerini iletişim dillerini bilerek hareket etmelerini, duygusal bir bağ oluşturmalarını ve birlikte hayaller kurmalarını hedefleyen Evlilik Okulu’nun, bireyden aileye, aileden topluma uzanan bir kazan-kazan sürecinin başlangıcı olduğunu vurgulayan Demir, projenin toplum sağlığı ve boşanmanın önlenmesine katkı sağlamayı amaçladığını belirtti.

Başkan Adayı Mevlüt Demir, projenin Alanya Belediyesi tarafından düzenlenecek kurslara katılmak isteyen her vatandaşın katılımına açık olacağını, kursu başarıyla tamamlayanlara ilgili sertifikaların verileceğini ifade etti.