Başkan Çakan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Alanya ve Türkiye kamuoyu geçen yıl temmuz ayında Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel’in ve Güreş Komitesinin Genel Başkanımız Prof. Dr. Sn. Ahmet Davutoğlu’na karşı olan nezaketsiz tavrına ve sözde kararına şahitlik etmiştir. Yapılan nezaketsizlik Genel Başkanımıza ve Partimize olsa da meseleye kişisel olarak yaklaşmaktan imtina ediyoruz. Ata sporumuz ve ecdat yadigarı olan yağlı güreşlerin vatandaşlarımızı ortak bir tarih ve değer üzerindeki birleştirici gücü ortada iken Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel ve Gökbel Güreş Komitesi tarafından sergilenen bu tavır ile birleştirme yerine ayrıştırıcı bir tutum sergilenmiştir.

Alanya’da anadan üryan kameraya yakalandı Alanya’da anadan üryan kameraya yakalandı

Bilinenin, duyurulanın ve 18 yıldır oluşan teamülün aksine, organizasyonun Milliyetçi Hareket Partisi İl ve İlçe başkanlıkları ile belediye tarafından ortaklaşa yapıldığı açık bir şekilde ifade edilmiştir. Bu ifadeler Alanya kamuoyunda ve vatandaşlarımız arasında tepki ile karşılanmış, yağlı güreşlerin ortak bir tarih ve değer üzerindeki birleştirici gücü zedelenmiştir. Birçok vatandaşımızın organizasyonu protesto etmesi ve gitmemesini üzülerek gördük. Alanya’da yaşayan tüm halkın vergileri, Alanya halkı adına idareden ayrılan bütçe kaynakları, belediye personelleri eli ile düzenlenen organizasyonun bir siyasi parti himayesinde yapılması yağlı güreşlerin birleştirici misyonuna aykırıdır.  Ayrıca Türkiye Geleneksek Güreşler Federasyonu Yağlı Güreş Müsabaka Talimatının Yetki Belgesi başlıklı 5.maddesine göre “Siyasi parti ve yan organları Yağlı güreş müsabakası düzenleyemezler”

Talimatnamede de açıkça yazılı olduğu üzere siyasi parti ve yan organlarının güreş müsabakası düzenlemesi mümkün değildir. Alanya Belediyesi’ne verilen yetki belgesi de bir siyasi partiye değil belediye tüzel kişiliğine verilmiştir. Ancak Alanya Belediyesi güreş komitesi muvazaalı olarak bir siyasi parti ile ortaklaşa olarak, bir siyasi parti himayesinde güreş organizasyonu düzenlemiştir. Bu aşamada yapılması gereken ve Alanya kamuoyunun beklentisi Murat Yücel ve MHP İlçe Başkanının “Gökbel Güreşlerinin MHP ile ortaklaşa yapılmadığını, herhangi bir siyasi parti himayesinde yapılmadığını” açıklaması gerekir.

Bu açıklama yapılmadığı takdirde Ata sporumuz ve ecdat yadigarı olan yağlı güreşlerin vatandaşlarımızı ortak bir tarih ve değer üzerindeki birleştirici gücü belediye başkanı ve siyasi parti eli ile zarar görmeye devam edecektir. Adem Murat Yücel’in Alanya Belediye Başkanı sıfatı ile son kez düzenleyeceği Gökbel Güreşleri ile alakalı bu açıklama yapma fırsatını değerlendirmesini temenni ediyoruz. Her şeye rağmen 12-13 Ağustos tarihlerinde ter dökecek olan pehlivanlarımıza başarılar diliyor, Gökbel’e gidecek olan vatandaşlarımıza da keyifli bir hafta sonu geçirmelerini diliyoruz.