Arıkan, haftalık basın açıklamasında, bir çocuğun polise silah sıkması gibi olayların sadece bireysel bir sorun olmadığını, aynı zamanda eğitim sisteminin, aile yapısının ve devlet mekanizmasının sorgulanması gerektiğini vurguladı.

CHP Alanya'da kongre hazırlıkları hızlandı
CHP Alanya'da kongre hazırlıkları hızlandı
İçeriği Görüntüle

"DEVLETİN GÜVENLİK GÜÇLERİ DE, ÇOCUKLARIMIZ DA GÜVENDE DEĞİL"

Arıkan, yaptığı açıklamada "Bu topraklarda ne çocuklarımız güvende ne de devletin güvenlik güçleri..." ifadelerini kullandı. Son zamanlarda polise yönelik saldırılarda failin bir çocuk olmasının, toplumsal yapıdaki bozulmanın bir işareti olduğunu savundu. "Bir çocuk, devletin polisine silah sıkacak noktaya geldiyse, bu yalnızca o çocuğun değil, eğitim sisteminin, aile yapısının ve ne yazık ki devlet mekanizmasının da sorgulanması gerektiği anlamına gelir!" dedi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE ÇAĞRI

Alper Arıkan, bu tür olayların önüne geçilmesi için yapılması gerekenleri maddeler halinde sıraladı:

  • Caydırıcı ve Hızlı Adalet: Çocuk cinayetlerinin önlenmesi için caydırıcı ve hızlı bir adalet sisteminin uygulanması gerektiğini belirtti.
  • Suça Sürükleyen Yapıların Cezalandırılması: Suça karışan çocukların arkasındaki örgüt, aile veya ideolojik çevrelerin mutlaka ortaya çıkarılıp cezalandırılmasını istedi.
  • Önleyici Sosyal Politikalar: Devletin, suç oluştuktan sonra değil, suç oluşmadan önce müdahale eden güçlü bir sosyal yapıya kavuşması gerektiğini vurguladı.
  • Eğitim Sisteminin Rolü: Eğitim sisteminin, çocukları devlete bağlı bireyler olarak yetiştirmesi ve başıboş bırakmaması gerektiğini söyledi.

Arıkan, açıklamasının sonunda "Bir çocuk polisimizi şehit ediyorsa, bu sadece bir olay değil, bir uyarıdır" diyerek, Zafer Partisi olarak bu konuda sessiz kalmayacaklarını ve mücadele edeceklerini belirtti. "Güçlü devlet, güvenli toplum, bilinçli nesiller için mücadele edeceğiz" sözleriyle açıklamasını tamamladı.