Bağışlar, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Değerli dostlarım. MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli’nin tekrar gündeme getirmesiyle kamuoyunda konuşulan Alanya’nın İl olması konusundaki düşüncelerimi kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum. Selçuklu döneminde, antik bir liman kenti olarak deniz ticaretinin yoğun olarak yaşadığı Alanya, Sultan Alaaddin Keykubat tarafından kışlık başkent yapılarak tarihteki önemli yerini almıştır. Alanya Kalesi, Alanya Antik Liman şehri ve hemen yanıbaşında kurulan batıda Alara Kalesi, doğuda Syedra ve Leartes Antik Kentler ile Naula Liman kenti aslında Alanya’ nın tarihte de yerelde ki yerinden yönetim anlayışına gereksinim duyduğunu bizlere gösteriyor.

Alanya’da 1 Mayıs yürüyüşüne yoğun ilgi Alanya’da 1 Mayıs yürüyüşüne yoğun ilgi

Cumhuriyet dönemi sonrasında gelişen turizm, tarım gibi ticari faaliyetler ile coğrafi konumu ile yerleşik yaşayan yabancı uyruklu misafirler ve iç göç sebebiyle artan nüfus Alanya’nın ülke genelindeki bakış açısında, farklı bir yere konulması gerektiğini gösteriyor. Avrupa Yerel Yönetimler anlayışı bakımından düşünüldüğünde ise, yerinden yönetim anlayışının, hizmetin hızı ve kalitesi bakımından ne kadar önemli olduğunu bugün görebiliyoruz.

MAHMUTLAR VE KONAKLI İLÇE OLMALI

Kısaca bahsettiğim sebepler ile tarihten bugüne yerinden yönetime ihtiyaç duyulan Alanya, doğu ve batı bölgelerinde, bütçe bakımından güçlü birer ilçeye de aynı bakış açısıyla ihtiyaç duymaktadır. Batıda, Konaklı – Avsallar bölgesinde bulunan Alara Kalesi ve doğuda Mahmutlar – Kargıcak bölgesinde bulunan Leartes Antik kenti, Syedra Antik Kenti ile Mahmutlar’da bulunan Naula Antik Liman tarihten bugüne kadar gelen gerçekliği bizlere gösteriyor.

Artan nüfus, ticari ve sosyal gereksinimler ile sağlık ve güvenlik bakımından düşünüldüğünde, Alanya’mızın vatandaşların ihtiyaçlarına doğru cevap verebilmesi, hizmetin daha hızlı ve kaliteli olması için en kısa zamanda il yapılması ve bütçe bakımından desteklenmesi gerekmektedir. Bugün merkezi yönetim tarafından yerel belediyelere gönderilen ödenek il ve ilçe olarak farklılık gösterir durumdadır. Aynı şekilde, doğuda Mahmutlar’ın, batıda ise Konaklı’nın ilçe yapılarak yerel yönetim bütçelerinin arttırılması ve yerinden yönetim anlayışının benimsenmesi gerekmektedir.”