Gazipaşa'da bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Gazipaşa Yağlı Güreşleri yapıldı. Gazipaşa Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği güreşlerde, başta altın kemerli başpehlivanlar olmak üzere yaklaşık 600 pehlivan er meydanında kol bağladı.

Festival öncesi fikir alışverişi toplantısı yapıldı Festival öncesi fikir alışverişi toplantısı yapıldı

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Ata sporuna önem verdiklerini, güreşlerin nesilden nesile aktarılması gerektiğini belirterek, Başpehlivan İsmail Koç olmak üzere güreşlere katılan bütün güreşçilere teşekkür etti. Oldukça yoğun ilgi gören güreş ağalık ihalesini, 3 Milyon 777 bin TL ile CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediye Meclis Üyesi Avukat Utkan Hasan Eminoğlu aldı.

Ağa seçilip altın kemeri beline takan Avukat Utkan Hasan Eminoğlu, iş insanı Hüseyin Karakulak, Durmuş Özgen ve Süleyman Kaya’yı geride bıraktı. Gazipaşa güreş ağası Eminoğlu “Ata sporumuz olan güreş bizim için çok değerli bir kültür mirasıdır. Gelecek nesillere devredeceğimiz bu akıl ve güç dengesini bir arada tutan güreş sporuna ağalık yapmak, benim için ayrı bir onur olacak” dedi.