Dernek Genel Başkanı Cengiz Kul, kira yükselişlerinin artık sıradan ekonomik göstergelerle açıklanamayacağını vurgulayarak dar ve orta gelirli ailelerin yaşam standartlarının ciddi şekilde sarsıldığını ifade etti.

Kira krizinin çözümü için yapılan ortak çağrının detayları şu şekilde:

  • Adalet Bakanlığı: Kira uyuşmazlıklarındaki uzun süren hukuki süreçlerin hızlandırılması ve vatandaş mağduriyetlerinin giderilmesi.
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı: Kayıt dışı kira uygulamalarına ve fahiş fiyat artışlarına karşı denetimlerin artırılması.
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Sosyal konut yatırımlarının hızlandırılarak dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin kolaylaştırılması.

Güvenli ve erişilebilir konutun temel bir insan hakkı olduğunu belirten Kul, ekonomik nedenlerle kimsenin evsiz kalma endişesi yaşamaması gerektiğini ifade ederek kalıcı ve uzun vadeli politikaların bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Gökbel Er Meydanı'nda Alanya Belediyespor rüzgarı
Gökbel Er Meydanı'nda Alanya Belediyespor rüzgarı
İçeriği Görüntüle