Alanya Belediye Başkanı, Değerli Meclis Üyeleri ve Alanya Halkı'nın bir araya geldiği toplantıda, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, kentin daha yaşanabilir ve eşitlikçi bir yer olması için yapılan çalışmalara dikkat çekti. Türk kadınlarının seçme ve seçilme hakkının 89. yıl dönümü vesilesiyle yapılan etkinlikte, kadın haklarına verilen önem vurgulandı.

Tekme ve yumruklu kavga! Alanya İskelesi’nde işler ÇIĞIRINDAN ÇIKTI Tekme ve yumruklu kavga! Alanya İskelesi’nde işler ÇIĞIRINDAN ÇIKTI

YEREL EŞİTLİK BİRİMİ İLE HEDEFLENEN KAZANIMLAR

Konuşmasında Yerel Eşitlik Birimi'nin kurulmasının Alanya'ya sağlayacağı avantajları sıralayan Başkan Özcan, bu birimin kentte eşitlikçi bir belediye yaklaşımını destekleyeceğini ve toplumsal uyumu güçlendireceğini ifade etti. Ayrıca, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartında öne çıkarak kente destek sağlayabileceğini belirtti.

KENTTEKİ EŞİTSİZLİKLERE KARŞI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Alanya'nın kadın dostu bir kent olması için Yerel Eşitlik Birimi'nin kurulması gerekliliğine vurgu yapan Başkan Özcan, şu maddeleri ön plana çıkardı:

Eşitlikçi bir belediye yaklaşımıyla toplumsal uyumun güçlendirilmesi ve dayanışmanın artırılması. Projelerde yer alarak AB ve Türkiye Belediye Belediyeler Birliği gibi fonlardan daha etkin bir şekilde yararlanma. Alanya'nın kadın dostu kent olmasına katkı sağlama ve Belediye'nin kadın dostu bir kurum olmasını sağlama. Aile Kadın Koordinasyon Destek Merkezi'nin çalışmalarını artırma ve daha görünür hale getirme. Belediyenin hizmet sunumunda daha etkin ve verimli olma. Eşitlik Birimi aracılığıyla şehrin ulusal ve uluslararası düzeyde eşitlik standartlarına uyumunu sağlama.

Alanya Belediye Meclisi'nin bu öneriyi oy birliği ile kabul ederek birlikte, kentte eşitlik ve adaletin güçleneceği, demokrasiye katkı sağlayacağı ve Alanya'nın daha aydınlık bir geleceğe doğru ilerleyeceği ifade edildi.